У Києві говорили про повернення ПДВ полтавським підприємствам

Влада
Ольга Матвієнко22 липня 2016 о 08:011927 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Києві говорили про повернення ПДВ полтавським підприємствам
Валерій Головко у Києві веде перемовини про повернення ПДВ підприємствам Полтавщини.

Валерій Головко у Києві веде перемовини про повернення ПДВ підприємствам ПолтавщиниФото – ua.depositphotos.com

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко 21 липня перебував у робочому відрядженні у Києві. Під час візиту очільник області провів декілька зустрічей з високопосадовцями та урядовцями. Перша з них – із керівником Державної фіскальної служби України Романом Насіровим.Про це повідомили у прес-службі Полтавської ОДА.

Як прокоментував Валерій Головко напередодні від’їзду, розмова – про відшкодування заборгованості з ПДВ для 9 найбільших підприємств області. На сьогодні йдеться про суму у понад 584 млн грн.

– Я опікуюся машинобудівним комплексом області, якому необхідно допомогти подолати складний кризовий період, – зауважив голова Полтавської ОДА. – Адже йдеться про головні бюджетоутворюючі підприємства області, робочі місця, зарплати, підтримку соціальної сфери. Для підприємств це вкрай важливі обігові кошти, які можна використати на модернізацію виробництва, технологічне оновлення тощо.

У списку такі промислові гіганти, як ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», ПАТ «АвтоКрАЗ», ПАТ «Завод «Лтава», ПАТ «Кременчуцький сталеливарний завод». Проблему з поверненням ПДВ вже розглядали 5 липня на зустрічі у Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва. На ту зустріч були запрошені й директори провідних машинобудівних підприємств Полтавщини.

На сьогодні ситуація дещо зрушилася з мертвої точки, проте Валерій Головко докладає зусиль, аби остаточно вирішити проблему – і підприємства отримали заборговані кошти.

– Для нас важливо, щоб система повернення ПДВ працювала оперативно і прозоро. І керівники підприємств могли оперативно відслідковувати рух коштів через Офіс великих платників податків, роботу якого було відновлено у Полтаві у лютому цього року, – наголосив Валерій Головко.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter