У Полтаві таки відзначатимуть 307 річницю Полтавської битви

Влада
Юлія Обелець24 червня 2016 о 14:001422 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві таки відзначатимуть 307 річницю Полтавської битви
Попри обурення активістів, міська влада відзначатиме річницю «Полтавської битви».

У Полтаві таки відзначатимуть 307 річницю Полтавської битвиУ Полтаві таки відзначатимуть 307 річницю Полтавської битви. Фото – uk.wikipedia.org

Наміри відзначати 307 річницю Полтавської битви» міська влада пояснює указом екс-президента Віктора Ющенка. Власне з цього і починають пре-реліз від міського управління культури. Також влада похвалилась облаштуванням пандуса до музею, його ефективність полтавці з інвалідністю зможуть перевірити вже 27 червня.

Подаємо без змін:

Культурно-пізнавальний фестиваль «Полтавська битва-307» відбувається в рамках започаткованої відповідним Указом Президента України від 09.10.2007 року №955 традиції відзначення річниці воєнно-політичного виступу гетьмана І. Мазепи та укладення українсько-шведського союзу під час Великої Північної війни 1700 – 1721 років.

Дев’ятий рік поспіль відзначення річниці доленосної баталії відбувається на принципах пізнання історико-краєзнавчого матеріалу, толерантності, поваги до пам’яті за загиблими і, водночас, в контексті національних державотворчих прагнень та європейської інтеграції земель Гетьманщини початку ХVІІІ століття. Вперше, цьогоріч музейний простір з основними експозиційними залами для відвідувачів Державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви» постане в 3-D проекції. Історія становлення національної пам’ятки, етапи розвитку експозиційного простору за допомогою інновації подаються з ефектом особистої присутності в музейному просторі.

Традиційно на території музейного містечка працюватиме локація «Музичний намет» з виступом, цьогоріч, талановитої випускниці ДМШ №1 ім. П.Майбороди Любові Кісуріної, свою майстерність продемонструють вихованці військово-спортивного центру «Воїн» (керівник – Олег Бариш), раз на рік привідкриє завісу таємничості церква-капличка Св. Петра і Павла Братської могили. Кожні 15-ть хвилин, починаючи з 14-00 год., відбуватиметься зміна почесної варти побіля Ротонди вшанування пам’яті за загиблими в Полтавській битві.

В залах музею історії Полтавської битви з метою пізнавально-просвітницької складової фестивалю науковими співробітниками для відвідувачів пройдуть конкурси-вікторини. Найбільш допитливі і уважні по завершенню отримають нагородний матеріал – путівник «Музейне містечко на Полі Полтавської битви».

В рамках заходів з фізичної доступності музеїв міста до початку фестивалю відкрито пандус для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Нагадаємо, що активісти обурились намірами відзначати в Полтаві річницю Полтавської битви.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter