Валерій Головко попередив податківців про відповідальність за корупцію

Влада
Ольга Матвієнко27 квітня 2015 о 08:521566 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Валерій Головко попередив податківців про відповідальність за корупцію
Голова Полтавської ОДА заявив, що підприємцям потрібно допомагати, а не вимагати у них хабарі.

Валерій Головко попередив податківців про відповідальність за корупціюВалерій Головко вважає, що хабарникам не місце на державній службі. Фото прес-служби Полтавської ОДА

«За останні півроку хабарі в Україні стали брати частіше» – такі дані опитування серед бізнесменів. Громадська організація Transparency International Україна та GfK Україна опитала 3 тисячі підприємств, аби з'ясувати, чи побачило їх керівництво хоча б якісь зміни після Революції Гідності. Про це повідомили у прес-службі Полтавської ОДА.

Більше половини з них кажуть: чиновники і далі вимагають гроші. Понад 27% відповіли, що ситуація навіть погіршилася. І лише кожен сьомий побачив позитивні зрушення.

Читайте також: Мамай звинуватив брата голови Полтавської ОДА у рейдерстві

Серед найкорумпованіших органів влади бізнесмени назвали Податкову службу (25,9%), Агентство земельних ресурсів (7,1%) та Державтоінспекцію (5,1%). Інформацію з конкретними державними органами і регіонами вже передали до Адміністрації Президента.

Валерій Головко попередив податківців про відповідальність за корупцію

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко такими результатами не здивований. Адже саме в цих структурах на Полтавщині в 2015 році трапилися корупційні скандали. Варто згадати справу начальника УДАІ УМВС України в Полтавській області Петра Блажівського, протести з критикою в.о. начальника управління Дежземагенства Полтавської області Ярослава Сколоти та затримання на хабарі у півмільйона гривень полковника податкової міліції Володимира Бурлаченка у Кременчуці.

Крім того два тижні тому, 10 квітня, у Полтаві на хабарі у 4 тисячі гривень спіймали інспектора Державної податкової інспекції. Чоловік мав за ці гроші допомогти з оформленням свідоцтва платника ПДВ.

– Ми маємо думати про збереження і розвиток економіки області. Ще півтори роки тому Полтавщина займала перше місце в Україні серед областей-годувальниць нашої країни. І зараз, попри війну на Сході і підвищення цін на енергоносії, ми все одно маємо думати про наповнення бюджету, – говорить Валерій Головко.

Читайте також: Мера Полтави звинуватили у «дерибані» комунального майна

Голова Полтавської ОДА заявляє, що таким чиновникам не місце на держслужбі. Крім того, він буде звертати особливу увагу на згадані вище державні структури, які визнали найбільш корумпованими.

– Це моє перше і останнє попередження податківцям. Припиніть незаконно вимагати гроші з підприємців! А керівництву Державної податкової інспекції в області, і податкової міліції зокрема, пораджу наглядати за своїми підлеглими, – говорить Валерій Головко. – Друга хвиля боротьби з корупцією в області розпочинається. Я закликаю чиновників припинити руйнувати економіку і викачувати з підприємців кошти, які можуть піти на розвиток виробництва, створення нових робочих місць, благодійну діяльність та інші соціально значущі речі. Ми маємо підтримувати наших підприємців, а не вимагати у них гроші. Кожен впійманий корупціонер буде покараний відповідно до закону. Ми не зупинимося в цій боротьбі проти поборів з боку чиновників.

До теми: Полтавську область назвали однією з найменш корумпованих в Україні

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter