"Коло" в гостях у газети "Село Полтавське"

Інтерв'ю
Таня Цирульник19 червня 2015 о 14:222559 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 "Коло" в гостях у газети "Село Полтавське"
З нагоди 13-ї річниці «Кола» журналісти вирішили привітати із професійним святом колег. Зокрема, обласну газету "Село Полтавське".

З Ларисою Кобою, головним редактором газети говорили про:

Хорошого журналіста

– Компетентний журналіст – той, який живе проблемами громади Полтавщини. Коли до нас приходить нова людина, то вона проходить випробування роботою, життям, газетою, читачами, а не головним редактором. Якщо є відгуки на статті, вогонь в очах, якщо людина живе 24 години на добу цією роботою, отже, вона – наш журналіст. Риси справжнього журналіста – талант, оперативність, комунікабельність, але головне, на мою думку, – небайдужість до людського горя. Якщо тебе це не хвилює, то не треба й братися, а коли ти готовий жити цим, варитися у цьому щодня, засинати і просинатися із цими думками – то ти наш журналіст.

Проблеми полтавської журналістики

– Їх надзвичайно багато. Починаючи із професійного рівня тих людей, які йдуть у цю галузь працювати (багато тимчасових, багато тих, хто журналістику прямо таки використовує для власного самопіару, щоб, «засвітившись», потім десь працевлаштуватися). Проблема законодавчого захисту української журналістики – закони начебто і є, але вони фактично не працюють. Проблема політизації масмедійного простору, перенасичення ринку – реєструються ЗМІ під партії, бізнес-структури, окремих осіб, які видають на гора тисячами тиражів заангажовану, суб’єктивну інформацію. А скільки таких масмедіа, що підлаштовуються під аудиторію, продукують низькопробні матеріали, аби тільки бути у фаворі! Прикро, але перелік проблем української журналістики вельми довгий…

У кого газета «Село Полтавське» хотіла б узяти інтерв’ю

– Мені особисто цікаві епохальні особистості. Хотілося б поспілкуватися із Вінстоном Черчиллем. Думаю, сьогодні йому було б що сказати і Україні, і світові. Що стосується сучасних політиків, то вони здебільшого відкриті й щось нове почути від них ми навряд чи зможемо, адже у ЗМІ постійно з’являється про них інформація. Інколи приходиш на інтерв’ю і розумієш, що нічого нового не почуєш про політика, бо знаєш про нього уже усе. А взагалі журналісти нашої редакції пропонують політикам будь-якого рангу, представникам влади, бізнесменам, просто небайдужим людям прийти в редакцію і за круглим столом під час конструктивного діалогу спробувати знайти відповідь на найболючіше запитання для України: «Як припинити оцю безглузду війну?»

Читайте також:

"Коло" в гостях у студії "Місто"

"Коло" в гостях у ОДТРК "Лтава"

"Коло" в гостях у інтернет - видання "Полтавщина"

"Коло" в гостях у "Вечірньої Полтави"

«Коло» в гостях у «Газети по-українськи»

"Коло" в гостях у телеканалу ІРТ

«Коло» в гостях у «Полтавського вісника»

"Коло" в гостях у ІА "Новини Полтавщини"

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter