Сергій «Колос» Мартинюк: Український народ зараз на межі, це інформаційна та психологічна криза

Інтерв'ю
Олег Апостолов14 березня 2015 о 18:062839 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сергій «Колос» Мартинюк: Український народ зараз на межі, це інформаційна та психологічна криза
13 березня Полтаву із сольним концертом відвідав Сергій «Колос» Мартинюк, лідер популярного луцького рок-гурту «Фіолет».

Сергій «Колос» Мартинюк: Український народ зараз на межі, це інформаційна та психологічна кризаСергій Мартинюк відвідав Полтаву із сольною програмою "Як я живу". Фото із соцмереж.

У клубі «MuZa bar» музикант презентував полтавцям акустичну програму «Як я живу».

«Фіолет» був створений 2009 року у Луцьку та наразі є одним з найбільш «концертуючи» молодих гуртів України, їхня творчість отримує схвальні відгуки від музичних критиків, а аудиторія шанувальників постійно зростає. «Як я живу» – це сольний проект, який Сергій Мартинюк та гітарист Микола Тимощук роблять «у вільний від «Фіолету» час. Як зазначили музиканти, їхні концерти відбуваються у форматі квартирника – з домашньою атмосферою та можливістю поспілкуватися.

– Полтава показала, що тут є наші, люди, яких ми можемо називати своїми. Вони знають пісні, вони чекали на нас і це дуже приємно – з перспективою на повернення. У травні ми плануємо приїхати до Полтави з «Фіолетом» у повному складі та презентувати новий сингл, – зазначив Сергій. – Є відчуття того, що є сенс сюди їхати. Дуже важко команді із крайнього північного заходу країни, якщо ти не присутній у центральноукраїнських медіа, «займати» регіони по той бік Дніпра. Але інтернет об’єднує.

Музикант відвідує Полтаву з вже не вперше – у 2010 році полтавська публіка мала нагоду познайомитися із творчістю «Фіолету» на «Мазепа фесті». Згодом виконавці кілька разів приїжджали до міста із сольними концертами.

– Для мене Полтава дуже близька і рідна – вона схожа на Луцьк: приблизно та сама кількість мешканців, розмірене життя, ніхто нікуди не поспішає… Тому я почуваюся тут, як вдома. Крім того, Полтава – це місто, де готують одну з моїх найулюбленіших страв – галушки. Так, як тут, у нас в Луцьку, їх не готують. Для мене, як для затятого кулінара, ці моменти дуже важливі. Якщо я, перебуваючи у Полтаві, не поїм галушок, то ніколи цього собі не пробачу, – засміявся Сергій. – Крім того, мій вітчим родом із Шишак Полтавської області і кожного разу, коли я їду сюди, він просить переказати привіт його рідній землі.

Сергій «Колос» Мартинюк: Український народ зараз на межі, це інформаційна та психологічна кризаНа думку Сергія, українці повинні мати змогу абстрагуватися від негативу. Фото: molode.com.ua

Сергій підкреслив, що незважаючи на війну, яка точиться на Сході країни, та економічні кризу, українці повинні мати змогу абстрагуватися від негативу та додав: концерти, культурні заходи інтелектуального спрямування є хорошою альтернативою «втиканню» в новинну стрічку.

– Для себе особисто я розрізняю наші концерти від, наприклад, пінної вечірки у нічному клубі зі стриптизом. Це для мене зовсім інші речі. Можливо, я мислю подвійними стандартами, але музика, яка змушує думати і робить нас інтелектуально «повнішими»… Якось Славко Вакарчук на своєму концерті казав, що це не розвага, це єднання. Мені подобається ця фраза і, окрім того, є інший момент: в теперішніх інформаційних баталіях, які вирують навколо, людина повинна мати певну емоційну «віддушину», в процесі якої може перезавантажуватися. Мені здається, український народ зараз на межі – заходиш у соцмережі, люди воюють між собою, сваряться з причинами і без причин. Це інформаційна і психологічна криза, – розповів музикант.

Наостанок Сергій Мартинюк побажав полтавцям впевненості та віри в себе.

– Зараз усе так складно у плані життєвого самовизначення, що багато в кого опускаються руки. Люди масово тікають за кордон – принаймні, у нас на Західній Україні така ситуація, відтік кадрів дуже відчувається. Тому хочу усім побажати, як писав Сковорода, «свою сродну працю» і в тій праці бути щасливими. Кожен має бути на своєму місці і робити свою роботу – й тоді все буде чудово, – переконаний він.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter