Вероніка Марчук про сльози, синці та титул «Королева України –Air 2014»

Інтерв'ю
Дар 039 я Розумняк24 травня 2014 о 11:007028 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вероніка Марчук про сльози, синці та титул «Королева України –Air 2014»
Нещодавно 19-річна полтавка виборола титул Віце-королеви України острові Родос. По приїзду вона поділилася враженнями.

Вероніка Марчук про сльози, синці та титул Королева України Air 2014 Вероніка Марчук ( друга справа) отримала титул "Королева України –Air 2014" (фото із архіву В. Марчук)

Тільки на ранок після конкурсу дівчина відчула себе переможницею

Перед тим як потрапити на всеукраїнський етап, Ніка перемогла регіональний конкурс «Королева Полтавщини 2014». Потрапила на нього випадково:

- Все було доволі неочікувано для мене, адже я й не хотіла йти на подібні конкурси. Але якось у соцмережі увечері мені присилають із самого клубу запрошення на участь. Я довго не думала – згодилась. А на наступний день вже була фотосесія на афішу, репетиції та інше.

До теми: На «Королеві Полтавщини 2014» учасниці дефілювали в одязі від відомої дизайнерки Анни Коломієць (Anna K)

- Кожна дівчина була достойна перемоги. Почути своє їм’я було неочікувано. Перший день я ходила як зомбі – не відчувала смаку перемоги. Тільки коли побачила вдома віночок, стрічку, букети – до мене нарешті дійшло, - ділиться Вероніка.

До теми: Полтавка отримала титул Віце-Королеви України у Греції

Далі її запросили до столиці на збори дівчат. Спонсорство взяв на себе клуб, тому від Вероніки чекали лише результатів. Та по приїзду дівчина зрозуміла, що конкурентки – достойні перемоги. Вона опустила руки.

За умовами конкурсу від кожної конкурсантки потрібен був український костюм, вечірня сукня, подарунки для сторони, що приймала. Але були певні критерії:

- Не можна було везти алкоголь, щось на патріотичну тематику чи релігійну, антикваріат. Я привезла тарілку із видами Полтави та ляльку-мотанку.

Дівчата мали їхати до Греції та Іспанії, а фінал мав бути в Україні. Але через ситуацію в країні всі етапи конкурсу перенесли лише у Грецію. Таку звістку дівчата отримали вже за пару днів до вильоту. Їх поселили в Rodos Palace.

Вероніка Марчук про сльози, синці та титул Королева України Air 2014 Конкурс проходив досить активно - пробіжки, дефіле, зйомки. Ніка - завжди попереду.

Через постійні репетиції та зйомки часу погуляти не було

Кожного вечора були репетиції, які закінчувалися далеко після «відбою о 22-гій», а підйом – рано в ранці.

- У перший день у нас були зйомки на візитівку. Ще потрібно було в українському костюмі зачитати рядки із вірша Сосюри «Любіть Україну» для одного каналу. Я не могла нічого сказати на камеру – на мене давила ведуча каналу. Я заплакала. Пізніше мене заспокоїли та знайшли більш прийнятний варіант, - розповідає Вероніка.

Здавалося, зйомки біля моря – що може бути краще. Та море дівчата побачили лише один раз – для зйомок прямого ефіру ранкової програми.

- Потрібно була сказати «Я люблю 7 ай єм». Все це було для спонсорів. Також нас вивезли на екскурсію, де теж планувалися зйомки. Нам було потрібно написати на папері англійською «Ні війні», «Мир», «Давайте не сваритися», а потім ходити по набережній та спілкуватися із людьми, просити їх обнятися чи поцілувати. Ще ми просили, щоб люди на камеру говорили «Я люблю Україну». Бігали як божевільні, приставали до людей. Було дуже весело.

Вероніка Марчук про сльози, синці та титул Королева України Air 2014 Як же без фото у дзеркалі напам'ять:)

Домашньою заготовкою також став еко-проект. Потрібно було зробити презентацію на тему «Повітря». І тут виникали складнощі:

- Сестра та тітка зробили текст. Із відео мені дуже допоміг Саша Хоменко. Ніхто не згоджувався із друзів допомогти. Всі «морозились». В останній момент написала Саші і він згодився. Ми зняли все за день. Я гуляла по Полтаві, гладила собачку, кормила голубів. А фоном потім пустили текст, який я начитала. Але, на жаль, у цій номінації я не перемогла.

Королева краси має не тільки бути чарівною ззовні, а й талановитою. Тому дівчата мали показати свої вміння. Це була окрема номінація на конкурсі.

- Ми мали вкластися у дві хвилини. Дівчата готували, танцювали, співали. Хтось привозив вироби із глини, вінки та прикраси ручної роботи. Я, на жаль, цей конкурс не виграла. Виконала пісню «Останусь» гурту «Город 312», але я настільки перехвилювалася, що у мене вийшло не дуже.

Відразу після виконання Ніка втекла від суддів. Але її повернули:

- Я роззулась, адже ноги сильно налились у туфлях. Прийшлося вийти «на носочках». Вони розпитували мене, чому я боса, чи чому втекла. Було трохи соромно – вибачилась за те, що зіпсувала пісню.

Також був конкурс бікіні. Без пригод і тут не обійшлося.

- За двадцять хвилин до виходу, коли ми вже були нафарбовані, але не одягнені, мене попросила подруга її сфотографувати. Я спускаюсь по сходинках, втрачаю рівновагу – і падаю! У мене була синя нога і вавка. ЇЇ то замалювали, але так боліло! Я така завжди. Навіть не сумнівалась, що так буде.

Вероніка Марчук про сльози, синці та титул Королева України Air 2014 Справжня Королева має уміти не тільки ходити по подіуму.

Вероніка: «Я не знаю, що мені дає ця перемога»

Усього на конкурс поїхало 18 учасниць. Із них мали обирати шістку найкращих. У журі були представники готелю, дизайнери, актори, спортсмени, спонсори, українське представництво конкурсу. По яким критеріям вони обирали дівчат – для Ніки це залишилося загадкою:

- Мабуть, дивились на дефіле, як тримаєш спину, як посміхаєшся. Я потрапила в шістку, але так як нагород лише п’ять , одну дівчину «злили». У нас були не стандартні номінації – «Королева України» та чотири віце-місс за назвами стихій: «Вода», «Вогонь», «Повітря», «Земля». Я отримала номінацію «Повітря» («Королеви України - AIR»). Не знаю, що це мені дає.

Пізніше Ніка дізналася, що, насправді, мала усі шанси стати «Королевою»:

- Увечері після конкурсу до мене підходить організатор, і говорить, що судді вирішували між тобою та дівчиною-переможницею. Я стою та не розумію, у чому я була гірше? Ніхто нічого мені, звісно, не пояснив.

Так як Ніка не перший раз бере участь у конкурсах краси, для неї важкого не було нічого – ні фотосесії, ні дефіле.

- Найскладніше – відсутність Інтернету, бо це зв’язок із рідними. Дзвонити із-за кордону – дорого. Я ніколи не думала, що буду так сумувати і хотіти поговорити із батьками.

Вероніка Марчук про сльози, синці та титул Королева України Air 2014 Дефіле в українському костюмі. Ніка - у довгій червоній спідниці із сексуальним вирізом

Переможницею обрали дівчину із Івано-Франківська. Ніка стала першою віце-міс на рівні ще трьох дівчат. По приїзду до Полтави її життя не змінилося. Престижний конкурс не відкрив двері до успішного майбутнього:

- Інколи мене зовуть бути в журі конкурсів краси. Але більше нічого.

Крім «Королеви України - AIR» Ніка перемогла також у номінації «Nikos-Takis Haute Couture» - дизайнерського одягу. За це їй подарували сукню, у якій в неї було дефіле.

На подарунки організатори були не особливо щедрі – дівчатам подарували комплект форми, в якій вони ходили, шампуні:

- Дівчатам, що потрапили до п’ятірки, подарували купальники із номінації «Бікіні». Королева отримала одну із шуб, що ми одягали на дефіле. До речі, це була та сама шуба, яка була на мені. Я їй не заздрю – шуба мені не сподобалась. Важка та довга.

Ніка розповіла, що в інших роках дарували гроші, айфони та айпади:

- А нам – нічого. Дивись, мама, шампунь – це мені за «Королеву», або штани – тобі підійдуть.

Також організатори вже після конкурсу пообіцяли, що «шістку» дівчат відправлять відпочивати кудись закордон. Але Ніка, звісно, їздила не за подарунками. Загалом, не особливо хотіла їхати.

- Я боюсь усього цього. Я не впевнена у собі. Коли мені говорять компліменти з приводу зовнішності – не вірю. Так само, коли я співаю. Не можу прийняти це. Не знаю, чому так. Були дівчата на конкурсі, які приходили із думками: «Я королева! Дайте мені корону».

Вероніка Марчук про сльози, синці та титул Королева України Air 2014 18 учасниць із різних куточків України боролися за перемогу

Щоб перемогти, треба бути спокійним та розумним

Переможницю Ніка вважає достойною:

- Вона з Івано-Франківська. По-перше, це моя батьківщина. По-друге, вона спілкувалася гарною українською мовою й дещо спокійніша за мене. Я ж – «відірви та викинь», панікую постійно та щось утну веселого. Думаю, саме через внутрішню рівновагу обрали її, а не мене. Мені не образливо, чесно.

Конкуренції на конкурсі не було, попри те, що дівчину лякали перед від’їздом:

- Мені говорили, що дівчата робитимуть все для того, щоб перемогти. І ставити підніжки, виривати волосся, цвяхи встромляти у туфлі. Я слухала, але не боялася цього. Налаштувалася, приїжджаю, а дівчата всі – нормальні. Без понтів.

Загалом, Ніка говорить, що гарно відпочила:

- Ми могли сидіти до трьох ночі, триндіти. Пити вино, хоч нам і не дозволяли цього. Бо хотілось скуштувати справжнє місцеве вино. Насправді, часу розслабитися не було. Нам давали дві години в день, що можна було встигнути? Годинку полежати по засмагати, відпочити у номері. За територію готелю нас не випускали.

Ніка хотіла втекти вночі та скупатися в морі. Але потім зрозуміла – погана ідея:

- Коли ми знімалися біля моря, стало зрозуміло – воно льодяне. Я б не купалася там, бо страшна мерзлячка.

Вероніка Марчук про сльози, синці та титул Королева України Air 2014 Харріс і Іліас - дизайнери Nikos - Takis Haute Couture

Щоб перемогти, Ніка дає поради майбутнім конкурсанткам:

- Потрібна цілеспрямованість, мінімальна скромність. Дівчина має бути відповідально та урівноваженою. Крім фігури та краси має бути розум.

Ніка ставить розумові здібності вище зовнішності:

- У будь-якому конкурсі має бути інтелектуальна частина. Дівчина не має бути тільки гарною лялькою, а повинна щось знати та уміти. Міс Всесвіт просто зобов’язана бути розумною! Це ж, у першу чергу, можливість показати внутрішню красу та розум., а не тільки «обкладинку».

Модельне для дівчини – робота. Хоч вона за фахом товарознавець, на митниці чи за прилавком себе не бачить. Зараз Вероніка представляє модельне агентство «Margo»

- Модельний бізнес – не менш складно. На підборах проходити увесь день і натерти ноги до крові, стояти фотографуватися в шубі на жарюці по 6-8 годин. Всі думають, що це лише забавка. А це важка робота.

Усі фото надані із приватного архіву Вероніка Марчук

Вероніка Марчук про сльози, синці та титул Королева України Air 2014 Хвилююча мить для кожної учасниці - нагородження