Фільм з Джамалою номінували на премію «Оскар»

Коловорот
Юлія Обелець17 вересня 2014 о 07:032337 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фільм з Джамалою номінували на премію «Оскар»
Український фільм "Поводир", у якому зіграла Джамала, висунуто на премію "Оскар".

Фільм з Джамалою номінували на премію «Оскар»Фільм з Джамалою номінували на премію «Оскар». Фото glamurchik.tochka.net

Оскарівський комітет України вибрав історичну драму "Поводир" режисера Олеся Саніна для представлення України в 2014 році на 87-й церемонії вручення премії "Оскар" в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою», йдеться на glamurchik.tochka.net

В основі сюжету фільму - Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїжджає до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку, на яку давно поклав око червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар.Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їх подорож, повна небезпечних пригод, відбувається на тлі драматичних сторінок української історії та руйнування людських доль. Фільм про любов, вірність, підлість і зраду в кращих традиціях голлівудського кіно. Знято на основі реальних фактів і свідоцтв.

Головні ролі в картині виконали Джефф Бареллі, Станіслав Боклан, Антон Святослав Грін, Джамала та Олександр Кобзар. В епізодах знялися українські письменники Олександр Ірванець та Сергій Жадан, кобзар Тарас Компаніченко, більш 100 незрячих з усієї України. Продюсерами картини виступили Максим Асадчий, Ігор Савиченко і режисер Олесь Санін.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter