Питання відкликання чиновників, які не справляються з обов’язками, мають вирішуватися на місцевих референдумах

Корисне
24 квітня 2014 о 15:342746 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Питання відкликання чиновників, які не справляються з обов’язками, мають вирішуватися на місцевих референдумах
Олександр Вілкул, член президії політради Партії регіонів прокоментував ключові зміни до Конституції України, ініційовані партією.

Питання відкликання чиновників, які не справляються з обов’язками, мають вирішуватися на місцевих референдумахОлександр Вілкул

– Найважливішим питанням є закріплення нейтралітету і позаблокового статусу України в Конституції. Рішення про приєднання до будь-яких союзів, як до економічних, так і політичних не повинна приймати одна людина – Президент. Також не повинні вирішувати і 450 осіб – народні депутати. Такі рішення має приймати вся Україна на основі референдуму, – сказав Олександр Вілкул.

Також Партією регіонів передбачається можливість проведення місцевих референдумів.

– Людина, обрана депутатом, мером або губернатором, не повинна сприймати те, що її вибрали, як індульгенцію на 5 років, і що вона може робити, що хоче. А повинна розуміти, що існує механізм відкликання з посади. Це окреме нововведення, яке може проходити через місцеві референдуми , – Олександр Вілкул.

Також місцеві референдуми можуть проводитися з питань, значимих для громади.

– Цього не треба боятися. Наприклад, у Швейцарії проводяться тисячі референдумів щороку, і всі значущі питання вирішуються на референдумах, – підкреслив Олександр Вілкул.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®