Ветклініка «VetМир» – цілодобово на варті здоров’я чотирилапих

Корисне
Наталія Сіробаб23 вересня 2014 о 17:423869 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ветклініка «VetМир» – цілодобово на варті здоров’я чотирилапих
Невід’ємною частиною людського життя є брати наші менші – чотирилапі. Від спілкування з домашніми улюбленцями ми отримуємо безліч позитивних емоцій.

Ветклініка «VetМир» – цілодобово на варті здоров’я чотирилапихФото з сайту ветклініки "Vetмир"


Щоб ваша тваринка залишалася завжди життєрадісною, слід вчасно дбати про її здоров’я.

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі сказом про методи боротьби з цим захворюванням ми говорили з головним лікарем ветеринарної клініки «VetМир» Юрієм Мироненком.

Клініка «VetМир» має медичне обладнання, якого немає в жодному іншому ветеринарному закладі міста

Працівники «VetМир», що на вул. Маршала Бірюзова, 58-А в Полтаві, уже протягом 11 років лікують чотирилапих. Як зазначає директор, за цей час у роботі закладу, фактично, нічого не змінилося – колектив якісно та професійно продовжує обслуговувати тварин-пацієнтів. А от де відбулися глобальні перетворення, так це в технічному оснащенні ветклініки. Останніми роками тут з’явилося медичне обладнання, якого не має жоден ветзаклад Полтави.

– Ми маємо цифровий рентген, який дозволяє отримати високоякісне зображення за 10 секунд, – зазначає кандидат ветеринарних наук, доцент, хірург Юрій Мироненко. – Також у нас є найсучасніший апарат УЗД, за допомогою якого можна зробити повне обстеження органів черевної порожнини та діагностувати хвороби серця.

За цей час ветзаклад поповнився і двома гастроскопами: для великих та малих тварин, мікроскопами з відеокамерами, які виводять зображення під час обстеження на монітор комп’ютера тощо.

– Ми маємо гематологічний аналізатор, який єдиний не лише в Полтаві, а й в Україні, – підкреслює Юрій Георгійович. – Завдяки цьому приладу за 8 хвилин ми можемо отримати аналіз крові за 24 показниками.

Також у клініці є біохімічні аналізатори, кардіографи з моніторами, апарати штучної вентиляції легень.

Для максимального комфорту господарів та їхніх улюбленців у клініці працює стаціонар. Якщо тварина потребує тривалого лікування або післяопераційного догляду, її можна залишити під цілодобовим наглядом на відповідний період часу.

– Ми єдині в регіоні під час проведення хірургічних втручань використовуємо апарат інгаляційної анестезії (газовий наркоз), – зазначає Юрій Мироненко. – Із таким обладнанням анестезія максимально безпечна, без побічного впливу на організм тварини. Більше того, усі операції ми проводимо під контролем монітора стану пацієнта.

Колектив клініки «VetМир» постійно вдосконалює свої професійні навички, навчаючись на курсах як в Україні, так і за кордоном. Лише минулого року наші лікарі взяли участь у чотирьох міжнародних конгресах із проблем дрібних тварин – у Празі, Москві, Барселоні та Валенсії .

Час робити щеплення проти сказу

– Наша клініка спеціалізується на котах та собаках, тож ми рекомендуємо, зокрема, цих тварин обов’язково вакцинувати проти сказу, як того вимагає законодавство України, – говорить головний лікар «VetМир». – За ветеринарним законодавством, абсолютно всім тваринам (котам та собакам), старшим трьох місяців, потрібно щороку робити щеплення проти сказу.

У клініці «VetМир» використовують імпортні вакцини, які сертифіковані в Україні та мають відповідні дозволи.

– Ми вакцинуємо тварин та видаємо паспорт міжнародного зразка, де робимо позначку про щеплення, – каже Юрій Георгійович. – Хоча сьогодні за європейськими та американськими нормами тварин можна щепити раз на три роки, і закордонні препарати дозволяють це робити, наш закон вимагає щорічної вакцинації.

Як зазначає головний лікар ветклініки, вакцини, які використовують у закладі, абсолютно безпечні та пройшли всі можливі рівні перевірки. Тут дотримуються всіх умов транспортування та зберігання медпрепаратів.

Один флакон вакцини потрібен для однієї тварини, незалежно від віку, породи та ваги. Вартість препарату варіюється від його типу та фірми-виробника, вакцинувати вашого чотирилапого у «VetМирі» зможете від 20 гривень.

У групі ризику навіть ті тварини, які не виходять із квартири

– Дикі тварини, наприклад, лисиці, є основними переносниками вірусу сказу. Інфіковані тварини втрачають страх перед людьми і залишають місця, де жили раніше, переселяючись на нехарактерні для них території . Те саме може відбутися й з мишами. Якщо миша, заражена вірусом сказу, потрапила в будинок, а кіт, який жодного разу не виходив із дому, намагатиметься її з’їсти, він інфікується. Тобто вакцинація – це своєрідне страхування. Якщо ви щепите тварину, яка не виходить надвір із будинку чи квартири, то забезпечуєтете їй гарантований захист від зараження і захворювання. Вакцина дає стовідсотковий результат, – говорить ветлікар. При цьому ви жодним чином не зашкодите своїй тварині.

Взагалі, щоб бути спокійними за здоров’я чотирилапих, Юрій Георгійович радить власникам для профілактики вчасно робити щеплення їхнім домашнім улюбленцям. І тоді жоден вірус буде вам не страшний.

Господарів та їхніх тварин цілодобово чекають за адресою: м. Полтава, вул. Маршала Бірюзова, 58-А.

Тел.: (0532) 566-222.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®