«Збережемо культуру і духовність - збережемо Україну», - Вілкул

Корисне
24 серпня 2014 о 17:032847 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Збережемо культуру і духовність - збережемо Україну», - Вілкул
У Києві відкрилася унікальна Художня акція «Петриківка в Києво-Печерській Лаврі».

«Збережемо культуру і духовність - збережемо Україну», - Вілкул

Виставка «Петриківка в Києво-Печерській Лаврі» - це спроба об'єднати зусилля в справі поширення знань про культурні об'єктах і традиціях, які сьогодні є візитною карткою України і презентують наше культурне надбання у світі.

- В грудня 2013 року після кількох років нашої наполегливої роботи ЮНЕСКО визнало Петриківський розпис Світовою нематеріальною культурною спадщиною людства. І зараз, не дивлячись на кризу, ми продовжуємо зберігати і розвивати наші вічні цінності - духовність і культуру, символами якої є Києво-Печерська Лавра і Петриківка, - сказав Олександр Вілкул, Голова Фонду «Українська перспектива», - вони створюють нашу українську ідентичність, зміцнюють єдність і формують силу нашого народу для подолання складнощів і досягнення нових перемог.

- Для нас цей захід дуже важливо і значимо. Вперше в історії України нам вдалося об'єднати в одному місці дві перлини світової спадщини ЮНЕСКО - фарби Петриківського розпису і духовність Києво-Печерської Лаври. Торік ми домоглися світового визнання для петриківського розпису. Але вкрай важливо, щоб це унікальне мистецтво стало яскравим прикладом захисту культурної спадщини і серед жителів нашої держави. Для Дніпропетровщини - це додаткова можливість розкрити, показати і донести Україні всю красу Петриківки, розповісти про працю, завдяки якій це мистецтво живе і розвивається, - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

За задумом організаторів, Мистецька акція має на меті привернути увагу до усвідомлення цінності культурної спадщини і традицій України як загального надбання, а також до встановлення злагоди і взаєморозуміння, посиленню міжкультурного діалогу і творчих проявів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter