Кернес знову завітав до Полтави: засідання перенсли, бо завершився робочий день (фото, відео)

Кримінал
Ольга Матвієнко26 серпня 2015 о 11:002533 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кернес знову завітав до Полтави: засідання перенсли, бо завершився робочий день (фото, відео)
Суд перенесли у той момент, коли адвокати Кернеса по півгодини читали скарги.

Кернес знову завітав до Полтави: шоста спроба судити харківського мераГеннадія Кернеса знову спробують судити в Полтаві. Фото із архіву

26 серпня в Київському районному суді Полтави вчергове спробують провести підготовче судове засідання у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців. Їх звинувачують у викраденні людей, тортурах та замаху на вбивство.

Після того, як суд над Кернесом перенесли із Харкова до Полтави, це вже шоста спроба розпочати розгляд справи по суті. Щоразу адвокати підсудних добиваються перенесення засідання з різних причин – то не ознайомлені з усіма матеріалами справи, то самопочуття підсудного не дозволяє йому довго знаходитися в суді.

Як написали у Твіттері, Геннадій Кернес уже прибув до суду.

Кернес знову завітав до Полтави: шоста спроба судити харківського мера

Традиційно, біля приміщення та в середині суду вжиті посилені заходи безпеки.

11.01 Видання «MediaPort» повідомляє, що один із активістів проніс до залу суду мікрофон і всі заспівали гімн України. Активісти у залі й під вікнами скандують улюблені гасла. Суддя попередив, що оголосить перерву в засіданні, якщо люди не перестануть шуміти.

Кернес знову завітав до Полтави: шоста спроба судити харківського мера (оновлюється)Кернес у залі суду. Добкіна цього разу немає. Фото – www.mediaport.ua

Цього разу, до речі, Михайло Добкін підтримати друга у Полтаву не приїхав. Зате у залі є нардеп Ігор Мосійчук, передають ЗМІ.

Кернес знову завітав до Полтави: шоста спроба судити харківського мера (оновлюється)Ігор Мосійчук на суді над Геннадієм Кернесом. Фото – poltava.depo.ua

Ігор Мосійчук ділиться враженнями від суду на своїй сторінці у Фейсбуці:

– У Полтаві. Прибув на суд по обвинуваченню міського голови Харкова Генадія Кернеса у викраденні та катуванні активістів в часи Революції Гідності. Будівля суду оточена величезною кількістю міліції в тому числі і Беркуту. Кернеса в інвалідному візочку стереже приватна охорона. Під судом мітинг активістів які вимагають покарання Кернеса. Зал наскільки маленький, що не може вмістити навіть всіх працівників преси, – написав він.

Кернес знову завітав до Полтави: шоста спроба судити харківського мера (оновлюється, фото)Громадськість мітингує під судом. Фото – poltava.depo.ua

Активісти під судом розгорнули красномовні транспаранти. Приїхали також із Харкова, передає у Твіттері «IT Sector Харьков».

Кернес знову завітав до Полтави: шоста спроба судити харківського мера (оновлюється, фото)Активісти із Харкова приїхали «підтримати» Кернеса. Фото – IT Sector Харьков

Кернес знову завітав до Полтави: шоста спроба судити харківського мера (оновлюється, фото)Фото – IT Sector Харьков

Присутні в залі ЗМІ передають, що адвокати Геннадія Кернеса знову намагаються затягнути засідання, щоб потім вимагати його перенесення, адже підсудному важко довго знаходитися у залі.

– Сторона захисту міського голови Харкова Кернеса з усіх сил намагається затягнути судовий процес і вимагають покарати активістів які мітингують під будівлею суду та знаходяться в залі суду. Один з адвокатів навіть попросив видалити мене з залу за спів державного гімну та зауваження судді за те, що він не встав під час його виконання, – написав Ігор Мосійчук у Фейсбуці.

Кернес знову завітав до Полтави: клопотання про перенесення суду вже подали (оновлюється, фото)Під Київським районним судом у Полтаві, де судять Геннадія Кернеса. Фото – IT Sector Харьков

12.29 Адвокати Геннадія Кернеса просять суддю Андрія Антонова знову перенести судове засідання. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Захисники надали близько 10 клопотань. Основна претензія - прокурори, які представляють обвинувачення, не надали потрібних документів, які підтверджують їх право знаходитися у залі суду. Однак секретар суду підтвердив, що всі необхідні документи представники обвинувачення надали. Після цього адвокати мера Харкова заявили – засідання потрібно перенести через агресивність активістів на вулиці.

– Публіка під вікнами веде себе нахабно. Постійно на свою адресу чуємо образи. Аби уникнути неприємностей постійно заходимо до зали лише через чорний вхід. Хіба це цирковий майданчик чи відьомський шабаш? Адвокати та підзахисний вже втомилися від цього, – йдеться у зверненні адвокатів.

Також, захисники Кернеса жаліються на нардепа Ігоря Мосійчука. Мовляв, таким чином тисне на суд.

На відео Kharkov Live видно, що під час виконання державного гімну суддя не підвівся з крісла. Адвокати підсудних заявили, що їх обурює поведінка активістів у залі суду.

– На прохання сторони захисту Генадія Кернеса суд виніс попередження активістам які знаходяться в залі суду за те, що перед початком судового засідання вони проскандували: «Путін х*йло». Захист «Гепи» вважає, що ця речівка ображає честь і гідність їхнього клієнта,– написав на свої сторінці у соцмережі нардеп Ігор Мосійчук.

14.10 Геннадій Кернес звернувся до суду:

– Врахуйте мій фізичний стан. Ми не затягуємо процес, ми і так рік чекали поки йде несправедливе незаконне досудове слідство. Тому не бачу проблем у переносі засідання, – передають ЗМІ. Таким чином харківський міський голова услід за адвокатами просить перенести засідання.

Адвокати потерпілих майданівців Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна, просять суддю Андрія Антонова перейти до повноцінного судового розгляду. Наголошують, судове засідання над Геннадієм Кернесом і двома його охоронцями, переносити більше не потрібно, пише видання Gazeta.ua.

16.50 Адвокати Геннадія Кернеса намагалися затягнути судове засідання, щоб потім вимагати його перенесення, адже підсудному важко довго знаходитися у залі. Практично увесь час вони подавали судді клопотання та зачитували скарги. Частина з них стосувалася вже суті самої справи.
– Зараз йде ще попереднє слухання і тому скарги по суті на цьому засіданні недоречні, – заявляли адвокати потерпілих.

Однак суддя Андрій Антонов заперечення відхилив і дав можливість висловитися чи не кожному адвокату Кернеса. Основна претензія захисників харківського мера – прокурори, які представляють обвинувачення, не надали потрібних документів, що підтверджують їх право знаходитися у залі суду. Однак секретар суду підтвердив, що всі необхідні документи представники обвинувачення надали.

Після цього адвокати мера Харкова заявили – засідання потрібно перенести через агресивність активістів на вулиці.

Також харківський міський голова поскаржився, що не може сходити до туалету, оскільки у вбиральні Київського районного суду немає в зручностей для візочників. Варто зазначити, що кожну скаргу захисники Кернеса зачитували по 30 хвилин. Після того, як кілька активістів у залі суду почали обурюватися, адвокат Лідія Ізовітова заявила – особисто у неї ще 7 скарг по суті справи. Після зачитування та подання четвертої, суддя виніс рішення перенести судове засідання на 7 вересня. Офіційна причина – закінчення робочого дня. Загалом, шосте судове засідання тривало близько 6 годин.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter