На Полтавщині блокували діяльність конвертцентру з щомісячним обігом у 30 мільйонів гривень

Кримінал
Юлія Обелець24 листопада 2015 о 09:37977 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині блокували діяльність конвертцентру з щомісячним обігом у 30 мільйонів гривень
Співробітники СБУ області спільно з прокуратурою міста припинили діяльність конвертаційного центру, який встиг вивести у тінь понад 150 мільйонів гривень.

На Полтавщині блокували діяльність конвертцентру з щомісячним обігом у 30 мільйонів гривень. Фото – УСБУ Полтавщини.

Організатори конверта протягом п’яти місяців надавали «послуги» з відмивання грошей, ухилення від сплати податків та обготівковування коштів. Для прикриття протиправної діяльності конвертцентр займався нібито купівлею-продажем сільськогосподарської продукції. Насправді, через укладання фіктивних угод на постачання товарно-матеріальних цінностей, він обслуговував двадцять комерційних структур реального сектора економіки. За свої послуги зловмисники брали 10% від виведеної у тінь суми, – йдеться у повідомленні СБУ області.

Співробітники спецслужби затримали одного з організаторів конвертаційного центру після отримання ним у банку 900 тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили печатки фіктивних підприємств, чорну бухгалтерію, чекові книжки, що свідчать про факти переведення коштів у готівку.

Правоохоронці також виявили фіктивну господарсько-фінансову документацію та статути підприємств, які підтверджують зв'язок фіктивних фірм з реально діючими суб’єктами підприємницької діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 205 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії.

До теми – Головний поліцейській Полтавщини повідомив про часті шахрайства

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter