У Глобинському районі 300 могил розікрали на металобрухт

Кримінал
Ольга Матвієнко29 липня 2015 о 15:01901 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Глобинському районі 300 могил розікрали на металобрухт
За розорення могил затримали двох чоловіків.

У Глобинському районі 300 могил розікрали на металобрухтНа Полтавщині затримали розкрадачів могил і закрили підпільний металоприймальний пункт. Фото – www.mvs.gov.ua

Протягом місяця у 8 селах Глобинського району пошкодили більше 300 могил. Із цвинтарів крали метал. Про це повідомили в УМВС у Полтавській області.

Правоохоронці встановили, що до злочинів причетні двоє чоловіків. Одному із підозрюваних 35 років, він має судимість за вбивство, іншому – 44 роки, у поле зору правоохоронців не потрапляв. Затримали чоловіків на гарячому під час чергової спроби вивезли із цвинтаря награбоване.

Відомо, що на кладовища за металом спільники виходили вночі. Вкрадене вони перевозили на легковому автомобілі й реалізовували через підпільний металоприймальний пункт, на якому працювала їхня 28-річна знайома. Чоловіки розповіли, що здобуті незаконним шляхом гроші витрачали переважно на алкоголь.

За фактами наруги над могилами відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 297 Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Коментуючи серію аналогічних фактів, заступник начальника УМВС Полтавщини Руслан Бірюков, наголошує на особливому цинізмі цього виду злочину:

– У гонитві за легкою здобиччю своїми діями зловмисники завдали родичам померлих не тільки матеріальну, але й значну моральну шкоду. Неприємно визнавати також і те, що, всупереч існуючим заборонам, не говорячи вже про звичайні людські цінності, з’являються нелегальні пункти прийому металобрухту, які приймають такий лом, – сказав Бірюков.

Міліція закликає громадян інформувати про діяльність незаконних металоприймальних пунктів, особливо тих, які приймають метал з кладовищ, на «гарячу лінію» УМВС України в Полтавській області за телефонами: (0532) 517-757, 562-233

До речі, минулого місяця у Кременчуці затримали чоловіка, який встиг розорити 50 могил.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter