В Опішні зруйнували капличку цілителя Пантелеймона

Кримінал
Надія Труш29 червня 2015 о 16:332211 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Опішні зруйнували капличку цілителя Пантелеймона
Вандали відірвали замок в капличці, повибивали каміння зі стін, вирвали арматуру, прострелили дах та вкрали церковні приналежності.

Капличка великомученика й цілителя Пантелеймона більш відома в народі як «Бейджина криниця».

У Опішні зруйнували капличку цілителя ПантелеймонаВ Опішні зруйнували капличку цілителя Пантелеймона. Фото opishnyainfo

Невідомі перекопали джерело, вирили величезну яму, щоб перекрити воду, пишуть активісти у соціальній мережі.

У Опішні зруйнували капличку цілителя Пантелеймона

До Опішні по цілющу воду приїжджають сотні православних паломників з Полтави, Зінькова, Києва та з інших куточків України.

Вандали відірвали замок в капличці, повибивали каміння зі стін, вирвали арматуру, прострелили дах, вкрали господарські інструменти та церковні приналежності.

У Опішні зруйнували капличку цілителя Пантелеймона

Капличка святого Пантелеймона – надбання православних опішнян. Її впорядкуванням займається громада Свято-Троїцького храму, яка регулярно прибирає територію та миє ємність для води.

На даний час капличка великомученика й цілителя Пантелеймона потребує коштів на ремонт. Отець Володимир Бабич планує зробити на території роздягальню та вбиральню. Для цього йому потрібні дошки. Активісти прохають допомогти.

– Хто має можливість допомогти, звертайтеся безпосередньо до священника за телефоном 050-775-27-49, – закликають у соцмережі.

До теми: Народні майстри з’їхалися до Опішні: фоторепортаж із традиційного фестивалю

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter