На Полтавщині більше немає карантинної зони

Надзвичайні події
Ольга Правденко9 грудня 2015 о 17:411075 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині більше немає карантинної зони
За ліквідованих свиней селянам виплатили понад 55 тисяч гривень.

На Полтавщині більше немає карантинної зониАфриканської чуми свиней на полтавщині вже немає. Фото з сайту svit24.net

Нагадаємо, що Африканська чума свиней (АЧС) була зафіксована у селі Короваї Гребінківського району наприкінці жовтня. Це був другий випадок АЧС на Полтавщині. перед цим захворювання виявили в сусідньому з Гребінківським Пирятиснькому районі.

8 грудня на засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Гребінківській райдержадміністрації, карантин зняли, територію села Короваї визнали благополучною. Утім, це не означає, що селянам дозволять знову заводити поголів’я свиней.

– У протоколі рішення зазначено, що ще півроку, до початку червня, людям заборонено заводити поголів’я свиней, – коментує Сергій Запорожець, перший заступник голови Гребінківської РДА. – Для того, щоб селяни не порушували це рішення, буде постійний моніторинг дворів у 20 кілометровій зоні. Це не лише село Короваї, а понад десяток сіл Гребінківського та Пирятинського районів.

За словами Сергія Запорожця, за період карантину було клінічно оглянуто 1981 голову свиней в особистих селянських господарствах та 5406 – у господарських підприємствах. Хворих або підозрілих на АЧС не виявлено. На підприємствах також запроваджено спеціальний режим.

– Загалом за період карантину було вилучено 36 голів свиней загальною вагою тонна 845 кг. Селянам виплачена матеріальна компенсація у розмірі 55 тисяч гривень, – резюмував чиновник.

Читайте також: Кабмін рекомендує вибити всіх диких свиней на Полтавщині

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter