На Закарпатті блокують міжнародну трасу: вже більше 7 годин у пастці полтавська журналістка та більше 80 авто

Надзвичайні події
Валентина Зайченко31 липня 2014 о 17:301822 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Закарпатті блокують міжнародну трасу: вже більше 7 годин у пастці полтавська журналістка та більше 80 авто
Сьогодні о 10 ранку місцеві жителі кількох сіл знову заблокували трасу міжнародного значення "Київ-Чоп" в районі села Луг Рахівського району Закарпатської області.

На Закарпатті блокують міжнародну трасу: вже більше 7 годин у пастці полтавська журналістка та більше 80 автоКілька днів тому трасу також блокували з тих же причин

У такий спосіб місцеві жителі та народна самооборона протестують проти мобілізації у зону АТО 18-річних юнаків з іх району.

На місці в одному з туристичних автобусів знаходиться і полтавська журналістка, шеф-редактор редакції "Коло" Тетяна Цирульник.

– Більше 80 автобусів і машин стоять вже понад 7 годин. І нее схоже, що хтось збирається це питання вирішувати. Я говорила і з протестувальниками, і з представниками влади. Влада під вечір вже тихенько поїхала додому, люди ж розходитися не збираються, – розповідає Тетяна Цирульник. – Говорять є ще кілька подібних блок-постів попереду, бо забирають юнаків не з одного села. Представники місцевої влади намагалися сказати протестуючим, що ніхто 18-річних у зону бойових дій відправляти без їх згоди не буде. Та матері їм не вірять. А самооборона відповідає, що всім зрозуміло, якщо хлопці відмовляться - їх віддадуть під трибунал. Вже насувається ніч, люди не збираються розблоковувати трасу. І не схоже, що це питання якось вирішується на іншому рівні.

Як розповіла Тетяна Цирульник, люди, заблоковані на трасі цілий день, сидять у автобусах та автомобілях, ходять шукають воду та туалет. Яким чином це допоможе протестуючим, вони не знають.

До речі, дві доби тому місцеві вже блокували трасу. Головна вимога – обовʼязковий призов військовозобовʼязаних біженців зі Сходу.

До речі, за блокування міжнародної траси й облогу військкоматів передбачена кримінальна відповідальність.

Зараз у міліції зʼясовують, чи був бунт спровокований кимось і хто запускав чутки про те, що чоловіків силоміць забирають до військкоматів. Якщо підтвердиться, що це була спланована провокація, то організаторів можуть звинуватити у державній зраді. А це - 15 років тюрми.

Тетяна Цирульник готова до співпраці з журналістами України, які захочуть дізнатися більше інформації та поширити інформацію про ситуацію, в якій опинилися кілька сотень людей. Телефон : 095 917 12 32

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter