У Полтаві від сірчаної кислоти «рятували» завод Веревського

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко20 травня 2015 о 17:011351 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві від сірчаної кислоти «рятували» завод Веревського
На олійноекстракційному заводі відпрацювали ліквідацію наслідків умовної аварії.

У Полтаві «рятували» завод ВеревськогоНа заводі «Кернел» у Полтаві вчилися ліквідовувати розлив сірчаної кислоти. Фото – www.poltava.mns.gov.ua

20 травня рятувальники полтавської ДСНС провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації наслідків умовної аварії на території заводу «Кернел». На базі підприємства відпрацювали дії при розливі сірчаної кислоти. Про це повідомили у прес-службі ДСНС області.

Отримавши сигнал від працівників підприємства про надзвичайну ситуацію, рятувальники швидко виїхали на місце. Прибувши на територію заводу, бійці ДСНС у засобах захисту організували та провели евакуацію умовного постраждалих робітників, проклали лінії для перекачки води та провели роботи зі змиття кислоти з поверхні, а також осадження хмари небезпечної хімічної речовини та розсіювання парів кислоти. Завдяки злагодженим діям, наслідки умовної аварії вдалося ліквідувати у найкоротші часові показники.

Під час навчань були відпрацьовані взаємодія підрозділів ДСНС з адміністрацією об’єкта, оперативний план пожежогасіння та спільні накази про організацію взаємодій зі службами міста. Рятувальники провели тренування з проведення розвідки, оцінки обстановки, прийняття рішення на ведення оперативних дій, визначення необхідної кількості сил та засобів. Також, були відпрацьовані дії начальників караулів в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, проведенні робіт по розсіюванню парів сірчаної кислоти, з організації роботи штабу та дотриманні особовим складом правил безпеки праці.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter