На Полтавщині відбувся агротуристичний Форум для села. Фото

Народні новини
28 листопада 2014 о 15:392658 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині відбувся агротуристичний Форум для села. Фото
На Полтавщині відбувся перший агротуристичний Форум для підприємців на селі «Відкриємо світу село українське».

Форум відбувся у селі Лютенські будища Зіньківського району Полтавської області.

На Полтавщині відбувся агротуристичний Форум для села Фото

Це був свого роду перший агротуристичний Форум для підприємців на селі. Його учасники розглянули проблему та перспективи створення Органічної Ферми Майбутнього – так званої структурованої одиниці розвитку сільської громади, яка має буде сприяти розвитку сільського господарства України та підвищенню конкурентоспроможності агробізнесу. А отже, й відроджувати українське село.

У Форумі взяли участь кілька десятків учасників із різних районів Полтавської області. А також з різних міст України – Києва, Хмельницька, Львова, Полтави.

Захід відбувся за підтримки Полтавської обласної та Зіньківської районної адміністрацій.

Спершу учасники Форуму оглянули старовинний млин та олійницю у селі Бірки. Ці старі будівлі, які збереглися ще з дореволюційних часів, мають шанс стати об’єктами агротуризму. Анатолій Щербань, краєзнавець, кандидат історичних наук розповів присутнім про історію будівель.

Олена Березовська, представник громадської спілки Органічна Україна, розповіла присутнім про переваги органічних продуктів та про те, чому важливо громадам об’днуватися заради спільного розвитку.

Учасники Форуму дізналися про досвід агротуризму в інших країнах. Наприклад, про державну підтримку агротуризму на Кіпрі. Також присутнім розповіли про кроки фермера до агротуризму.

Олег Горб, проректор науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ПДАА, декан факультету підготовки іноземних громадян, к.с.-г.н, професор кафедри екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування розповів про органічні дикороси (на досвіді Полтавської області). Фахівець розповів про екологічна чисті сухофрукти та органічні дикороси як елемент зеленого туризму та інструмент для розвитку малого підприємництва.

Олександр Куденець, власник зеленого садиби «Старий Хутір», розповів про реалії зеленого туризму на Полтавщині та розвиток цієї галузі на прикладі Опішні.

По завершенню Форуму учасники ділилися досвідом, обговорювали майбутні теми для наступних форумів та смакували екологічною випічкою і чаєм з опішнянських трав-дикоросів.

Фото – "Мандруймо Полтавщиною"

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter