Полтавські велоактивісти навчалися впливати на бюджети

Народні новини
Надія Труш18 грудня 2014 о 12:151008 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські велоактивісти навчалися впливати на бюджети
Полтавки Вікторія Івасенко (ГО "ВелоПолтава") та Ялина Садовнікова (ГО "CITY lab") взяли участь у тренінгу про механізми впливу велоактивістів на формування місцевих бюджетів.

Полтавські велоактивісти навчалися впливати на бюджетифото з сайту velopoltava.org

Він відбувався в Білій Церкві.

Учасники тренінгу зібралися з 19 міст України, щоб поглибити знання з бюджетних процесів та обмінятися досвідом лобіювання розвитку велотранспорту.

Перший день був присвячений розумінню формуванню бюджету міста, зокрема
його транспортній частині. Разом з тренерами учасники шукали відповіді на питання: як формується місцевий бюджет? як домогтися включення розвитку велотранспорту до цього бюджету? що таке міська програма? як контролювати реалізацію велокоценпції міста тощо.

Програма другого дня зосерджувалась на проведенні кампаній. Розглядалися
засади успішних кампаній та розробляли стратегії можливих кампаній, направлених на створення умов для велосипедистів у містах.

Тренінг значною мірою базувався на нещодавньому дослідженні, результати
якого представлені в брошурі “Велоактивістам про бюджетний процес“. Ця брошура допоможе узагальнити та системитизувати інформацію щодо фінансування дорожньої галузі в Україні – найбільш дотичної до розвитку велоінфраструктури (друкований примірник брошури можна отримати в офісі АВК).

Організатор тренінгу – Асоціація велосипедистів Києва, у співпраці з
громадським об’єднанням “Німецько-російський обмін” та “Російсько-німецьким бюро екологічної інформації”.

ГО "ВелоПолтава".

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter