У Полтаві вимагали люструвати ректора техуніверситету

Народні новини
Надія Труш25 листопада 2014 о 15:352120 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві вимагали люструвати ректора техуніверситету
25 листопада студенти Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка провели мітинг з вимогою люструвати ректора цього університету Володимира Онищенка і повернути на роботу молодого викладача Артура Арояна.

Студенти зібралися біля Апеляційного суду Полтавської області. Саме там сьогодні, 25 листопада, відбувалася апеляція по справі звільнення молодого викладача архітектурного факультету, громадського активіста Артура Арояна.

У Полтаві вимагали люструвати ректора техуніверситету

Студентів і викладачів було кілька десятків. Архітектори і художники підійшли до мітингу творчо – поряд з плакатами про вимогу люстрації Онищенка були портрети проректора Богдана Коробка і декана архфакультету – Олександра Семка. Студенти показали, що вони не бояться адміністрації.

Нагадаємо, що є чутки, що факультет розформують і прилучать до будівельного (через опозиційність до адміністрації викладацького і студентського складу архітекторів). Свого часу так зробили із санітарно-технічним факультетом.

Від будівлі Апеляційного суду студенти перемістилися до будівлі ПолтНТУ. Мітинг викликав побоювання у адміністрації – бокові входи перекрили, а на центральному стало троє охоронців, які перевіряли у кожного, хто входить на територію університету.

Студенти обурилися таким станом справ, адже їх фактично не впустили у їх рідну альма-матер.

Цікаво також було спостерігати за проректором Володимиром Муравльовим, який вийшов за межі території університету, щоб провести якогось гостя. Він зробив вигляд, що не чує мітингарів, хоча вони зверталися у мегафон до нього по імені.

У Полтаві вимагали люструвати ректора техуніверситету

Це не остання подібна акція, за словами студентів.

Архітектори будуть боротися за свій факультет і люстрацію ректора.

Андрій Макаренко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter