Податкова у Полтаві: мобілізованих підприємців звільнять від сплати податку

Новини
Надія Труш28 травня 2014 о 17:001757 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Податкова у Полтаві: мобілізованих підприємців звільнять від сплати податку
Мобілізовані підприємці не сплачуватимуть єдиного податку та єдиного внеску.

Про це повідомили в податковій інспекції Полтави.

афото з сайту zaholovok.com.ua

– Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань оподаткування платників єдиного податку, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів № 276 від 6 травня 2014 року визначено, що безнадійним податковим боргом, який виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин) та підлягає списанню вважається податковий борг фізичних осіб – платників єдиного податку I та II груп, які не здійснювали господарської діяльності на період мобілізації та не одержували дохід, – так трактують у Інформаційно -комунікаційному відділі Державної податкової інспекції у м. Полтаві.

Також полтавці, призвані на військову службу, які отримують грошове забезпечення, зокрема й підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, є платниками єдиного внеску та не використовують у господарській діяльності працю найманих осіб, звільняються від сплати ЄСВ (за себе).

Щоб отримати звільнення від оподаткування, підприємці повинні отримати у військового комісаріату підтверджуючий документ, де має бути зазначено період перебування на зборах.

Читайте також

Податкова у Полтаві: як подати звітність онлайн

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter