До Полтави приїхали іноземні експерти, аби допомогти реформувати міліцію

Новини
Юлія Обелець28 листопада 2014 о 13:341146 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До Полтави приїхали іноземні експерти, аби допомогти реформувати міліцію
Делегація поділилась досвідом з правоохоронцями Полтави, на яких чекає реформування.

До Полтави приїхали іноземні експерти аби допомогти реформувати міліцію

Сьогодні, 28 листопада, перед працівниками УМВС виступили представники Департаменту поліції МВС Литви та Департаменту юстиції США.

Вони ділились досвідом, аби допомогти реформуванню силових структур України. Після чого дали прес-конференцію для журналістів.

Більше про реформу читайте в розповіді експертів

Висловили експерти свою думку щодо того – чому в Україні такий низький рівень довіри до правоохоронців:

– Довіра суспільства поліції – справа креативна, – зауважив Альвидас Шакочюса, Старший радник Генерального комісара Депрартаменту поліції МВС Литви. – Адже ставлення людей до поліції залежить від інформування їхньої діяльності. Якщо поліція закрита для суспільства, то люди роблять висновки щодо поліції із зовнішніх акцій. У нас (у Литві, – автор) на початку було 30% десь, нині ж – 82% довіряє міліції і відчуває себе в безпеці, згідно соцопитування. Має бути хороша комунікація між поліцією та суспільством. Люди повинні знати: що поліція має, яка у них заробітна плата, скільки працює чоловік. Наберіть в «Google» моє ім’я і перша таблиця, яка випаде – моя заробітна плата. Наш підхід такий – чим більше приховуємо, тим більше недовіри.

– Я доповню для приклада, – зауважив Петро Крайсвітній, кандидат в Почесні Консули Литви. – Одне із найбільших свят у Литві – День поліції, який називають ще Днем янгола-охоронця. Це всенародне гуляння.

Представники делегації розповіли, що у Полтаві правоохоронці дуже зацікавлені і готові до реформи. Інакше, мовляв, вони б не приїхали в духовну столицю України. Адже не в усіх областях відгукнулись на пропозицію про обмін досвідом.

До слова, делегація цього дня має відвідати поранених бійців, які були в зоні АТО. Розглянуть питання можливості їх лікування у Литовській республіці.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter