Дорожний страйк жителів Мехедівки: подробиці, аргументи сторін

Новини
Ольга Коваленко13 травня 2014 о 12:1522672 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Дорожний страйк жителів Мехедівки: подробиці, аргументи сторін
11 травня жителі Мехедівки, Лохвицького району «живим» пересуванням по дорозі не давали проїхати важковаговикам до родовищ видобутку газу, вимагаючи від підприємців полагодити дорогу.

Жителі села Мехедівка вирішили самотужки боротися за благоустрій свого села. Вони влаштували цілодобові пересування по пішохідному переході, перешкоджаючи цим руху вантажних автомобілів, що перевозять нафтопродукт та газоконденсат із родовищ видобутку та руйнують дорогу.
І хоча на сайті УМВС у Полтавській області повідомляється, що рух транспорту було відновлено того ж дня, самі підприємці, що надають автомобілі для перевезення небезпечного вантажу, повідомили інше.

— Ми стикаємося з проблемою блокування дороги у селі Мехедівка вже не вперше, — розповіла Олена Гмиренська, підприємець, що надає транспорт для перевезення вантажу, одна із заявників. — Зараз у нас ситуація така в країні, кожен може стати де завгодно, блокувати. Але ситуація така, що через село проходить маршрут до родовищ видобутку газоконденсату та нафтопродукту. Жителі села періодично перекривають цю дорогу, така ситуація триває майже рік. Місцева влада пішла на поступки вимогам жителів та встановила обмежувальний знак – тобто дорогою, якою раніше ми користувалися обмежено рух транспорту до 10 тонн. Ми обрали інший маршрут. Це по суті грунтова дорога, наші машини їздять по бездоріжжю, де немає обмежувальних знаків. Наш маршрут пролягає через Чорнухи, Богодарівку та Мехедівку. Але жителі не просто постійно пересуваються по переходу, що знаходиться на цьому маршруті, вони кидають каміння по машинам! А це – надзвичайно небезпечно! Ми перевозимо небезпечний вантаж, що може спалахнути від найменшого пошкодження і тоді постраждають самі ж люди.

Зазначила Олена Федорівна, що господарі свердловин, як і перевізники, що з ними співпрацюють, сплачують податки в обласний бюджет і тому, це не в їхній компетенції ремонтувати дороги.

— Із місцевими жителями власники свердловин вели перемови, обрали інший маршрут, тепер вони знову вийшли зі своїми вимогами, — коментує Олена Федорівна. — Міліція у конфлікт не втручається, а люди вже й намет поставили біля того пішохідного переходу, чергуються і створюють перешкоди руху транспорту цілодобово. Моя машина, яка виїхала за вантажем ще у неділю, лише вчора у другій половині дня повернулася на місце призначення.

Отримали коментар і від голови Безсалівської сільської ради (до неї входить село Вишеньки, село Мехедівка, село Озерне, село Сокириха, село Червона слобідка ) Олександра Григоровича Дігтяра.

— У весняний період відкрилися усі наслідки перевезення великогабаритними машинами вантажів підприємців-видобувників на сільській дорозі, тому люди законно вийшли на пішохідний перехід і звернулися з проханням полагодити відрізок дороги Мехедівка-Лохвиця, — розповів сільський голова Олександр Григорович. — Цією дорогою пересувається і шкільний автобус, і машини, які доставляють продукти у село, тому дотримання її у належному стані дуже важливе. Але, наскільки мені відомо, вже вчора на цьому відрізку почала працювати дорожня техніка, ремонт дороги розпочато. Підприємці пішли на поступки і будуть ремонтувати дорогу.

Підприємці не підтвердили інформацію, що ними розпочато ремонт дороги на відрізку Мехедівка-Лохвиця.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter