Фермери Полтавщини ввели самоподаток на потреби армії

Новини
Ольга Матвієнко22 вересня 2014 о 07:041351 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фермери Полтавщини ввели самоподаток на потреби армії
Першими, хто ввів самоподаток, стали фермери миргородського району. Тепер власним прикладом закликають інших.

Фермери Полтавщини ввели самоподаток на потреби арміїФермери перечислять по 50 гривень із кожного гектара землі та 200 гривень до кінця року. Фото – vidomosti-ua.com

Фермери Полтавщини прийняли рішення оподаткувати кожен гектар оброблюваної землі, аби зібрати для потреб армії 30 мільйонів гривень. Таке рішення прийняли на позачерговому виїзному засіданні Ради Асоціації фермерів та приватних землевласників Полтавщини у миргороді.

Як повідомляє Укрінформ, розмір податку – 50 гривень з кожного гектара землі до кінця місяця і ще 200 гривень до кінця року.

– Я пропоную фермерам усієї області встановити добровільний самообклад, – сказав глава Асоціації фермерів і приватних землевласників Віктор Галич на з’їзді.

Він наголосив, що ці кошти потрібні не лише, аби допомогти армії, а й щоб врятувати себе, своїх дітей і свої сім’ї.

Для більшої переконливості Галич переказав історію голови обласної асоціації фермерів Донецької області, який зараз ховається біля Полтави.

– Він із Старобешевого, мав мільйонний статок. Приїхали до нього і дали папірець, де написано: твоє майно, комбайни, машини конфісковані у власність ДНР. І печатка. Тому він з Донбасу втік, – повідомив Галич.

Глава Асоціації фермерів Полтавської області нагадав, що землевласники Полтавської області почали збирати гроші для допомоги армії, як тільки почалося протистояння.

– Ми на армійський рахунок перерахували 1,6 мільйонів гривень. Але куди вони потім поділися – ніхто не знає. А бійцям в АТО потрібні і бронежилети, і обмундирування, і продукти харчування. Тому був створений координаційний фонд, куди вже перерахували 350 тисяч гривень, – говорить Галич.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter