Баталії в міській раді і "корисний" Ленін: огляд новин у Полтаві за тиждень

Новини
Ольга Матвієнко1 лютого 2015 о 17:211705 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Баталії в міській раді і "корисний" Ленін: огляд новин у Полтаві за тиждень
Пропонуємо пригадати, чим жила Полтава протягом останнього тижня 26 січня-1 лютого.

26 січня. Тиждень у Полтаві розпочався зі скандалу. Міський голова Олександр Мамай заявив, що суддя, яка розглядає його справу в Октябрському суді міста, вимагала із нього хабар у 5 тисяч доларів. Наприкінці тижня, 31 січня, суддя Лариса Гольник підтримала клопотання адвоката міського голови і оголосила самовідвід.

На засіданнях у справі Мамая головуватиме інший суддя. Фото із архіву

Також у понеділок Полтаву сколихнуло одразу два факти вандалізму. У місті нацистською символікою обмалювали графіті-меморіал борцям за незалежність України і стелу пам’яті Героїв небесної сотні.

27 січня. У бою в районі Донецького аеропорту загинув полтавський "кіборг".

28 січня. Народні депутати від Полтавщини отримали компенсацію за житло в Києві. У списку є ті обранці, які заявляли, що не користуються службовими квартирами.

Цього ж дня у Полтавській області оголосили про початок створення НЗ у зв’язку із подіями на Сході.

Із дводенним робочим візитом до Полтави приїхав голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Поїздку розпочав із огляду техніки полтавських рятувальників. Також взяв участь у нараді з питань підсумків у сфері цивільного захисту в 2014 році. Він заявив, що полтавський гарнізон є взірцем роботи рятувальників.

Сергій Бочковський із головою Полтавської ОДА оглянули техніку, з якою працюють полтавські ДСНСівці. Фото Ольги Матвієнко

29 січня. 4-тонного бронзового Леніна із Гадяча обміняли на два автомобілі для АТО. Загалом за пам’ятник без голови виручили 108 тисяч гривень. Голову планують продати окремо з аукціону.

Головні новини за тижденьМашини отримають бійці "Айдару" і 92-ї бригади. Фото – kp.ua

30 січня - день проведення позачергової сесії Полтавської міської ради. Засідання почалося із протесту під стінами адмінбудівлі. Сесія більше запам’ятається не тим, що на ній затвердили бюджет міста на 2015 рік, а тим, що депутати не проголосували за визнання Росії агресором, а самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Протест під міською радою. Фото Тетяни Цирульник

31 січня полтавці пікетували міську раду. Причина - не проголосоване напередодні на сесії питання про визнання Росії агресором.

Невдоволену громаду очолив нардеп Каплін і кілька депутатів міської ради. Фото Олега Апостолова

1 лютого. На Полтавщині на колінах попрощалися із загиблим в АТО Анатолієм Білоусом

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter