Кременчужанин виборов бронзу Чемпіонату світу з тхеквондо

Новини
27 березня 2014 о 15:4028831 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кременчужанин виборов бронзу Чемпіонату світу з тхеквондо
Олексій Зябліцев у Китаї, де вібувся Чемпіонат світу з тхеквондо ВТФ серед юніорів, завоював бронзову медаль.

Сьогодні спортсмен разом з іншими українцями прибуває в Україну.

Кременчужанин виборов бронзу Чемпіонату світу з тхеквондо

Світові змагання проходили 23 - 26 березня в Тайбеї (Китай). Чемпіонат став найуспішнішим за всю історію виступу українських тхеквондистів на світових змаганнях. Про це розповів Юрій Шавиро, президент Федерації тхеквондо ВТФ у Полтавській області.

– З Китаю українські юніори везуть золото і три бронзи, а також три ліцензії на юнацькі Олімпійські ігри, завойовані на кваліфікаційному турнірі, який відбувся за декілька днів перед чемпіонатом, – говорить Юрій Шавиро. – Чемпіонкою світу серед юніорів стала Юлія Миюц (Запоріжжя), бронзу вибороли Юрій Савенко (Одеса), Тарас Мальченко (Запоріжжя). Також бронзу у ваговій категорії до 68 кг завоював представник Полтавщини кременчужанин Олексій Зябліцев, учень Василя Кареліна.

Кременчужанин виборов бронзу Чемпіонату світу з тхеквондо

Олексій провів п’ять поєдинків. Першого суперника з Афганістану Олексій буквально змів з даянга, рахунок – 15:2, потім не залишив жодного шансу тхеквондисту з Казахстану 15:0 . У третьому бою українець здолав поляка 6:2, а потім спортсмена зі Словенії 12:9. Та, на жаль, півфінальний поєдинок став для Олексія у цих змаганнях останнім. Він дещо поступився супернику з Туреччини 16:13 і зайняв третю сходинку п’єдесталу пошани.

Василь Карелін, наставник Льоші Зябліцева, не зміг поїхати і наживо підтримувати вихованця в Тайбеї, оскільки поїздка коштувала чимало – близько 15 тисяч гривень. Спортсменів фінансував Держкомспорту, каже Карелін.

Василь Миколайович розповів про свого підопічного та як налаштовує тхеквондистів на змагання.

– Я слідкував за чемпіонатом онлайн. Завдяки інтернету, ми з Льошею спілкувались у скайпі, ВКонтакті. Дуже радий за свого вихованця, – каже тренер.

Олексій Зябліцев відвідує секцію тхеквондо з 7 років, нещодавно (у березні) юнакові виповнилось 17. Усі ці роки наставник Льоші – Василь Карелін. Не лише Олексій, а і його на рік молодший брат Антон Тимофеєнко – вихованці Кареліна.

– Як і в будь-якої дитини, у Льоші та його брата були моменти, коли вони не хотіли тренуватись. Чи буде із дитини толк, теж так одразу і не скажеш, – констатує тренер. – Тож батьки відіграють велику роль, у випадку з Льошею та Антоном мама наполягала, навіть ставила умови синам: «Ви будете тренуватись!» І, як бачите, не дарма.

Як говорить Василь Миколайович, Олексій два рази ставав чемпіоном України, у Грузії на чемпіонаті Європи виборов срібло. Нині – бронза на світовому чемпіонаті. Антон теж не відстає від брата, має чимало серйозних досягнень.

Кременчужанин виборов бронзу Чемпіонату світу з тхеквондо

Про підготовку до змагань у Тайбеї Карелін ділиться секретом:

– Тренування, як багато хто помилково думає, не повинні бути напружені. Звичайні тренування, і не частіше, ніж завжди. Спортсмен мусить і відпочивати, відновлюватись. А ще важливий психологічний настрій, налаштування, це навіть більше важить, аніж фізична підготовка: діти часто бояться тягаря, ваги відповідальності, яка на них лежить на подібних змаганнях. Тож вихованцям варто знати, а наставнику донести до них, що незалежно від результатів виступу, ставлення тренера до них не зміниться. І так зрозуміло, що дитина прагне перемоги. Краще, коли буде розкутою, не боятиметься виступати, яким би не був підсумок поєдинку.

Кременчужанин виборов бронзу Чемпіонату світу з тхеквондо

На змаганнях у Китаї була присутня і спортсменка з Полтави Анастасія Височин, яка на відбіркових змаганнях в Україні виборола 1 місце, виконавши норматив майстра спорту. Але, на жаль, взяти участь в чемпіонаті світу не змогла бо не було всесвітньої ліцензії. Та федерація вирішила все ж преміювати Настю, яка так старанно готувалась, і вона відвідала Тайбей у якості глядача.

До речі, полтавські тхеквондисти гідно представляють нашу область на всесвітніх змаганнях. Так, Роман Маслак у вересні 2013 року здобув срібло чемпіонату Європи у Португалії

Автор Ніна Король

Фото надані Юрієм Шавиро

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter