Негода у Полтаві: повалені паркани, зірвані дахи, залиті вулиці

Новини
Ніна Король11 серпня 2016 о 20:172230 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Негода у Полтаві: повалені паркани, зірвані дахи, залиті вулиці
Учора в Полтаві вирувала стихія: буквально за кілька хвилин налетів шквальний вітер та почалась злива, з громом і блискавкою.

Негода у Полтаві повалені паркани, зірвані дахи, залиті вулиціНаслідки бурі на Червоному Шляху

У селищі Червоний Шлях, що на околиці міста, вітер зірвав кілька листів шиферу з будинку. Рикошетом під час падіння шиферр зачепив край флігея і пошкодив кут цієї будівлі. Люди переживали, щоб уціліла інша частина даху.

Також на Червоному Шляху у пенсіонерки потоки вітру підхопили старий паркан, він упав і розлетівся на друзки.
У дворі по вулиці Зигіна вітер доламав гілку, яку надломив раніше. Добре, що стихія вирувала пізнього вечора, коли людей поряд не було, тож ніхто не постраждав.

Негода у Полтаві повалені паркани, зірвані дахи, залиті вулиціСкинутий із даху шифер

– На цій лавці, куди упала гілка, завжди сидять пенсіонери, – розповіли хлопчаки із двору по Зигіна, 4.

Комунальники з 5 ранку збирали повалені гілки та ліквідовували інші наслідки негоди. У мікрорайоні «Половки» град летів із такою силою, що люди переживали за припарковані у дворах автомобілі та вікна у квартирах.

Негода у Полтаві повалені паркани, зірвані дахи, залиті вулиці

Нагадаємо, злива заблокувала карети швидкої допомоги та ледь не затопила будинок.

Град розміром зі сливу був не в усіх районах міста. На Червоному Шляху він падав розміром із квасолину. А от у центрі міста більший.

– Коли побачили, який град, кинулись рятувати автівки: взяли ковдри і вибігли на вулицю укривати машини, – розповіла Олена. – Добряче нам дісталось, та з автівками все добре.

На зупинці «11 школа» сьогодні ще й досі видно наслідки: залита місцина біля підземногго переходу, вода перекрила тротуар і люди йдуть в обхід.

Синоптики попередили мешканців міста про повернення стихії.