Полтавська художниця попросила у нардепа захистити українську символіку

Новини
Ольга Матвієнко14 грудня 2014 о 14:5114113 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська художниця попросила у нардепа захистити українську символіку
Художниця Юлія Петушинська звернулася до Юрія Бублика із проханням зареєструвати законопроект про захист національної символіки

Полтавська художниця попросила у нардепа захистити українську символікуНевідомі у Полтаві сплюндрували націоналістичний напис. Фото Юлії Петушинської

Юлія Петушинська, полтавська художниця і активістка, яка неодноразово виступала на підтримку Майдану та військових, які беруть участь в антитерористичній операції, звернулася до народного депутата Юрія Бублика.

Причина звернення – сплюндрування напису "Слава Україні! Героям слава!" на стіні художньої галереї "Арта". Як повідомила Юлія Петушинська, невідомі вчинили акт вандалізму ще 5 грудня.

– 5 грудня 2014 року, вже вкотре, на фасаді галереї «Арта», яка є патріотичним закладом і займається волонтерською діяльністю, було пошкоджено гасло «Слава Україні! Героям слава!» (перетворивши на Слава Уріні! Геям слава!), – написала художниця. – Не зважаючи на звернення в міліцію, ніякої реакції досі не було. Наголошую, що це вже не перше моє звернення в органи внутрішніх справ щодо пошкодження мого об’єкта. Реакція відсутня.

Активістка просить у Юрія Бублика зареєструвати у Верховній Раді відповідний законопроект, у якому регламентувалося б поняття "української патріотичної символіки" та визначалася міра покарання за зневагу до неї.

Текст звернення Юлії Петушинської до Юрія Бублика:

"Прошу Вас зреагувати на прояви антипатріотизму та відвертої зневаги до
наших українських символів у м. Полтава, котрі свідчать про наявність осередків сепаратизму в нашому місті і в подальшому можуть призвести до тяжких наслідків, як в Харкові та Одесі.

А саме,5 грудня 2014 року, вже вкотре, на фасаді галереї «Арта»,яка є патріотичним закладом і займається волонтерською діяльністю, було пошкоджено гасло «Слава Україні! Героям слава!» (перетворивши на Слава Уріні! Геям слава!).

Як можна і надалі терпіти те, що на Україні, в центрі незалежної держави, на центральній вулиці нашого міста немає можливості проявляти свій патріотизм в ті часи, коли він такий важливий для перемоги над ворогом!!!?

Не зважаючи на звернення в міліцію, ніякої реакції досі не було. Наголошую, що це вже не перше моє звернення в органи внутрішніх справ щодо пошкодження мого об’єкта. Реакція відсутня.

Це свідчить про небажання або неспроможність органів міліції навести порядок в м. Полтава.

Безкарність буде породжувати нові, більш серйозні прояви антиукраїнської налаштованості. Час почати з цим боротися,тим більше,що і на інших об’єктах в місті відбувалися подібні дії.

Прошу Вас звернутися з відповідними зверненнями в органи внутрішніх справ та СБУ з метою виявлення осіб, які працюють на підрив української державності, унеможливлення наруги над українською символікою в майбутньому та попередження подібних проявів в м.Полтава.

Також у зв’язку з цим, прошу Вас розробити та внести до Верховної Ради законопроект, який визначає поняття «української патріотичної символіки» та відповідне переслідування за зневагу, навмисне пошкодження та наругу над нею. Зокрема, на мій погляд, гасло «Слава Україні! Героям Слава!» потрібно віднести до українських державних символів".

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter