Полтавська область серед лідерів по організації явки на ЗНО

Новини
Таня Цирульник2 травня 2015 о 14:301153 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська область серед лідерів по організації явки на ЗНО
Полтавщина стала однією з найкращих областей по організації всеукраїнського зовнішнього незалежного оцінювання, яке відбулося 24 квітня.

Полтавська область серед лідерів по організації явки на ЗНО

За словами Євгенія Ленського, директора Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА, якщо в середньому по Україні явка на ЗНО становить 95,4%, то по Полтавщині – 95,8%.

Найвища явка була не в обласному центрі, а в Пирятині (98,2%), Миргороді (97,8%) та Лубнах (96,9%), хоча для її забезпеченням там потрібно було довезти велику кількість випускників з районів.

Загалом таких пунктів, де проходило ЗНО, було 43 (10 – на базі ВНЗ, решта – на базі загальноосвітніх навчальних закладів). Тести проходило 10633 учасники, з яких 8006 (75,1%) – випускники поточного року навчання.

Цього року вперше результати ЗНО одночасно зараховуватимуть як державну підсумкову атестацію зі шкільного курсу української мови і як вступний тест для бажаючих вступити до ВНЗ.

З понад 10,5 тисяч учасників тільки 4 роботи довелося анулювати. У трьох випускників виявили мобільні телефони, навушники, флешку. Одна учасниця невчасно здала роботу.

До речі, майбутні абітурієнти могли обрати проходження тестів поглибленого рівня. На відміну від базового, на нього відводилося 210 хвилин замість 150. Проте тільки 427 осіб (4,1%) складали його, враховуючи обраний напрям підготовки та вимоги, прописані у правилах прийому до ВНЗ.

– Ми намагалися забезпечити кожному учаснику всі необхідні умови для складання тесту з української мови і літератури, – підсумовує Євгеній Ленський. – І те, що ми добилися такої високої явки, – позитивний результат. Незважаючи на те, де проживає випускник, він, завдяки організованому підвезенню, зміг дістатися до пункту здачі ЗНО вчасно. Тепер результат залежить від його рівня підготовки.

Наступного разу пункти здачі ЗНО відкриються аж 3 червня. Тоді почнеться другий етап ЗНО, який триватиме до 26 червня. Всього майбутні абітурієнти зможуть скласти 4 тести з 12 можливих.

Ірина Мисник

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter