Полтавські підприємці допомогли із ремонтом чотирьох бойових машин для АТО

Новини
Ольга Матвієнко24 жовтня 2014 о 14:531911 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські підприємці допомогли із ремонтом чотирьох бойових машин для АТО
​Полтавські підприємці  відремонтували бойові розвідувальні дозорні машини та передали їх батальйону територіальної оборони.

Полтавські підприємці допомогли із ремонтом чотирьох бойових машин для АТОВідремонтовані машини передадуть батальйону тероборони в Одеській області. Фото надане РМЦ МО України

Чотири відремонтовані бойові розвідувальні дозорні машини передали військовослужбовцям батальйону територіальної оборони підприємці з Полтавщини. Ця броньована техніка була капітально відремонтована коштом полтавських підприємців, які відгукнулися на заклик обласної влади допомогти армії. Про це повідомляють в регіональному медіа-центрі Міністерства оборони.

Бойові машини не експлуатувалися тривалий час і потребували заміни та ремонту деяких агрегатів. Керівництво Полтавського обласного військового комісаріату звернулося до органів державної влади та місцевих підприємців з проханням допомоги у технічному відновленні чотирьох БРДМ-2. Виконувати це завдання взялися приватні підприємці Микола Зірка, Аліна Левченко, працівники Полтавського машинобудівного заводу та Полтавської бурової компанії.

Полтавські підприємці допомогли із ремонтом чотирьох бойових машин для АТОМашини знову їздять після тривалого простою. Фото надане РМЦ МО України

Благодійники здійснили заміну всіх гумових деталей двигунів БРДМів, відремонтували гальма, пневматичні системи, редуктори, пневмокомпресорні системи тощо. Також ремонтники замінили на бронетехніці свічки запалювання двигуна, мастило та охолоджувальну рідину, а також виготовили та встановили захисні протикомулятивні решітки.

– Для ремонту ми отримали техніку, яка понад 30 років перебувала законсервованою на складах, – зазначив голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук під час урочистої передачі БРДМів. – Підприємці повністю відремонтували цю техніку і тепер машини знаходяться в задовільному стані

Віктор Бугайчук також нагородив Почесними грамотами Полтавської обласної державної адміністрації підприємців, які ремонтували техніку, подякував їм за патріотизм та громадянську свідомість і пообіцяв усіляко сприяти у їхній благородній справі.

За словами заступника військового комісара роботі з особовим складом Полтавського обласного військового комісаріату Едуарда Бородая, підприємці Полтави, не зважаючи на брак досвіду з ремонту військової техніки, добре впоралися з завданням. Найближчим часом відновлені БРДМи передадуть 16-му батальйону територіальної оборони, військовослужбовці якого зараз несуть службу в Одеській області.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter