Для рятувальників Полтавщини закупили два безпілотники (відео)

Новини
Юлія Обелець5 грудня 2014 о 16:502445 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Для рятувальників Полтавщини закупили два безпілотники (відео)
5 грудня співробітники ГУ ДСНС України у Полтавській області протестували два безпілотних літальних апарати, які придбали на кошти з обласного бюджету.

Рятувальників Полтавщини закупили два безпілотники (відео)Рятувальникам Полтавщини закупили два безпілотники. Фото poltava.mns.gov.uaТакі безпілотники зможуть знімати відео з висоти понад 400 метрів, аби рятувальники оперативно могли отримати інформацію про масштаби надзвичайної ситуації.Рятувальників Полтавщини закупили два безпілотники (відео)

– Щодо безпілотних апаратів, то це перші, які появилися на озброєнні Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Враховуючи ситуацію в області та європейський досвід, нещодавно у складі делегації вивчав діяльність польських рятувальників, які широко використовують безпілотні літальні апарати для виконання завдань за призначенням, було прийнято рішення придбати їх. За допомогою безпілотних апаратів ми матимемо змогу оперативно отримати достовірну інформацію про масштаби надзвичайної ситуації, що дозволить швидко ліквідувати її. Також, вони будуть використовуватися для забезпечення безпеки особового складу під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. На території області розташовані великі лісові масиви, безпілотні літальні апарати будуть задіяні під час ліквідації лісових пожеж, зможемо швидше визначити площу горіння. Крім того, вони будуть корисними під час пошукових робіт на водних об’єктах Полтавщини. Загалом, літальні апарати можна задіяти для виконання різноманітних завдань, які стоять перед оперативно-рятувальною службою, – цитують головного рятувальника області Романа Кириленка на сайті ГУДСНС.

За рахунок супутникової навігації, компасу, альтіметру (висотомір) безпілотний літальний апарат досить легкий у керуванні та впевнено поводить себе у повітрі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter