У Біликах на Полтавщині позбувались одного екологічного лиха, здобувають інше

Новини
Ніна Король8 вересня 2016 о 18:37996 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Біликах на Полтавщині позбувались одного екологічного лиха, здобувають інше
У Біликах Кобеляцького району селяни мріяли позбутись свинокомплексу в населеному пункті, бо смерділо. Тепер є загроза поширення трупної отрути: свині мруть і поїдають одні інших.

У Біликах на Полтавщині позбувались одного екологінчого лиха, здобули іншеТварини на свинокомплексі гинуть з голоду. Фото energolife.info

Сьогодні скандальний білицький свинокомплекс, заблокований селянами через сморід, оголосив статистику втрат серед свиней та попередив про можливе екологічне лихо, про це пише видання energolife.info.

«Сільські традиції» б’ють на сполох: через масову загибель свиней на свинокомплексі є можливість розповсюдження трупної отрути та створення санітарної зони зачистки відповідними службами. Якщо подібний сценарій стане реальністю, власники господарських угідь в радіусі 20 км до «Сільських традицій» будуть змушені винищити своїх свійських тварин.

Селяни вже місяць пікетують у Біликах, аби комплекс закрили. Причина – жахливий сморід від свинарника. При цьому мітингарі не пускають працівників завозити корм тваринам, тож свині гинуть з голоду.

На 8 вересня загинуло 253 місячних поросят, майже 70 поросят віком від 1 до 3 місяців, свиней на відкорм – 53 та 6 свиноматок. Сталося 24 аборти. Також через нестачу корму серед свиней почався канібалізм – страхітливі фотографії наслідків співробітники поширюють в соціальних мережах.