Відкрита платформа «Нова Полтава»: «Ми не змінюємо гравців – ми змінюємо правила гри»

Новини
Наталія Сіробаб23 січня 2015 о 15:5033931 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Відкрита платформа «Нова Полтава»: «Ми не змінюємо гравців – ми змінюємо правила гри»
У четвер, 22 січня, у Полтаві презентували відкриту громадську платформу «Нова Полтава». Сучасний проєвропейський проект має на меті згуртувати людей для зрушень у політичному та суспільному житті країни.

Відкрита платформа «Нова Полтава»: «Ми не змінюємо гравців – ми змінюємо правила гри»

Відсутність діалогу між владою та громадою, економічні негаразди, імітація змін у країні – саме ці причини змусили створити нове формування для мешканців нашого міста. Про це журналістам заявив Олександр Кутас, головний координатор проекту, старт-ап експерт. Спираючись на досвід Німеччини, Голландії та інших країн, ініціатори заснували перший в Україні, ще небачений проект для того, щоб Полтава стала містом мрії.

– Революція гідності дала українцям шанс на зміни. Але залишається загроза, що вони не відбудуться в повному обсязі. Щоб цього не сталося, ми створили «відкриту платформу», яка є фактично гібридною формою тиску на владу, – зазначив Олександр Кутас.

Натхненники проекту для впровадження якісних змін використовуватимуть три інструменти впливу:

– горизонтальні цінності (об’єднання людей для вирішення найбільш болючих питань, а не розпалювання ворожнечі за національними чи політичними поглядами);

– тривимірні зміни (використання методів громадського тиску, впровадження системних реформ, контроль громади);

– структурні проекти (залучатимуть експертів, організують наглядові ради для контролю за прозорістю міських тендерів тощо).

Відкрита платформа «Нова Полтава»: «Ми не змінюємо гравців – ми змінюємо правила гри»

Двері «Нової Полтави» відкриті для всіх ініціативних людей які мають амбіції та бачення, як змінити Полтаву. Активістам будуть організовувати обмін досвідом з іншими містами та країнами. Співпрацювати також збираються з експертами, які з часом утворять наглядову раду.

Для втілення принципово нових ідей організатори проекту залучатимуть грантові кошти. Плани у «Нової Полтави» доволі амбітні, наприклад, налагодження електронних комунікацій між міською владою та громадою, відновлення доріг, кадетського корпусу, забезпечення енергонезалежності Полтави тощо.

Після цього Лев Жиденко, ідейний натхненник створення Відкритої громадської платформи «Нова Полтава», Олександр Кутас, Юрій Федоренко та Андрій Окара більш детально розповіли про свої робочі плани.

Присутні зазначили, що в межах проекту буде створене комфортне середовище для експертів, які працюватимуть у важливих для Полтави напрямках, розроблять стратегію розвитку міста на кілька років.

Відкрита платформа «Нова Полтава»: «Ми не змінюємо гравців – ми змінюємо правила гри»

– Відкрита громадська платформа «Нова Полтава» – місце нових можливостей. Завдяки цьому офісу в полтавців з’явиться шанс не тільки впливати на владу, але реально змінювати місто, – підкреслив Лев Жиденко, організатор громадської платформи. – Наша робота покликана, щоб прості люди, у яких є ідеї та бажання щось змінювати, реалізували їх. Ми відкриті для всіх, хто хоче змінити місто.За словами пана Лева, «Нова Полтава» – абсолютно позаполітичний проект, який стане місцем пошуку справжніх професіоналів. Він створений для того, щоб ідеї пересічних людей щодо оновлення міст не розбивалися об небажання чиновників щось змінювати.

Відкрита платформа «Нова Полтава»: «Ми не змінюємо гравців – ми змінюємо правила гри»

– Перетворення, які були заявлені під час революції, відчиняють вікно можливостей для створення нової країни. Зміни повинні відбутися в самоорганізації громад. На рівні держави реформи буксують, але зміни на рівні місцевого самоврядування залежать від людей, – підкреслив Андрій Окара, політолог, філософ. – Полтава – це серцевинна земля, яка задає формат розвитку для всієї України.

Хочеться вірити, що з такими свіжими, незаангажованими соціальними програмами наше місто чекає якісно новий поступ у майбутнє, адже недарма, як зазначив присутній на заході експерт-аналітик платформи Юрій Федоренко, і дата для старту проекту обрана символічна – День Соборності України, у який свого часу об’єдналися землі нашої держави та люди, згуртувавшись, створили «живий ланцюг». Тож наразі отримуємо шанс на динамічні реформи.

На активних полтавців чекають за адресою: вул. Котляревського, 6, тел.: (050) 80-90-100, (095) 80-90-100.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®