Завдяки «Укргазвидобуванню» у селі Сенча на Полтавщині буде якісна питна вода

Новини
18 серпня 2016 о 17:14902 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Завдяки «Укргазвидобуванню» у селі Сенча на Полтавщині буде якісна питна вода
Компанія видiлила грошi на будiвництво двох нових водогонiв у Сенчі.

Завдяки «Укргазвидобуванню» у селі Сенча на Полтавщині буде якісна питна водаЗавдяки «Укргазвидобуванню» у селі Сенча на Полтавщині буде якісна питна вода

Сенчани хiба що мрiяти могли про хорошу питну воду. Водогiн із 1946 року, про якiсть уже не йдеться. ПАТ «Укргазвидобування», як соціально відповідальна компанія у межах соцiальної угоди, пiдписаної на 2016 рiк, та своєї доброї волі взялося вирішити проблему якісної питної води в селі Сенча Лохвицького району Полтавської області. Компанія видiляє грошi на будiвництво двох нових водогонiв для забезпечення сiльських жителiв якicною питною водою. Перший водогiн вже на етапі завершення будiвництва. Також «Укргазвидобування» зробила хімічні та бактеріологічні аналізи сенчанської води. I якщо бактерiологiчний у нормi, то хiмiчний показав, що вода не відповідає нормам. Враховуючи це, товариство вирiшило бурити артезiанську свердловину, щоб зняти болісне питання забезпечення людей якicною питною водою.

17 серпня ПАТ «Укргазвидобування» та Сенчанська сiльська рада пiдписали план заходiв щодо бурiння артезiанської свердловини в селi Cенча. На обговоренні були зазначені строки реалізації проекту. Цього місяця заплановане визначення місця свердловини й здійснення землевідведення під неї. Буріння здійснюватиметься за кілька етапів.

Як зазначив директор із корпоративних та загальних питань ПАТ «Укргазвидобування» В’ячеслав Чаус: «Рішення збудувати артезіанську свердловину в Сенчі виникло не тільки в рамках угоди співробітництва УГВ із Полтавською ОДА, а перш за все через власну соціальну відповідальність «Укргазвидобування». Перший горизонт буде 250 метрів і якщо вода з нього виявиться неякісною, то продовжимо бурити до наступного. І так, поки не досягнемо горизонту з високоякісною водою. Термін здачі свердловини в експлуатацію дуже амбіційний, але за допомоги і підтримки районної та обласної влади й, звісно ж, громади, забезпечимо людей водою за цей термін».

Пiдписання плану заходiв вiдбулося в присутностi та за безпосередньої участi представникiв сiльської громади.

Михайло Бондаренко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter