Полтавці безкоштовно зможуть отримати допомогу для важкохворих на дому

Новини медицини
Валентина Зайченко20 жовтня 2014 о 13:531244 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці безкоштовно зможуть отримати допомогу для важкохворих на дому
З 27 жовтня кожен житель міста Полтави зможе отримувати паліативну та хоспісну допомогу у себе вдома.

Полтавці безкоштовно зможуть отримати допомогу для важкохворих на домуФото з zdorovieinfo.ru

В рамках відзначення Всесвітнього дня паліативної та хоспісної допомоги, відбувається щорічно, в другу суботу жовтня, Полтавська обласна благодійна організація «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» презентує благодійний проект «Створення служби хоспіс вдома».

Для того, щоб отримати паліативну та хоспісну допомогу потрібно укласти угоду на отримання цієї допомоги з Полтавською обласною благодійною організацією «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги», сплачуючи при цьому лише 20 гривень на місяць (за принципом солідарного довгострокового страхування).

Після укладання угоди про надання паліативної та хоспісної допомоги, пацієнт отримуватиме комплексну допомогу, що включає в себе симптоматичну допомогу, кваліфікований медичний догляд, соціальну, психологічну та духовну підтримку хворих та членів їх родин, в тому числі й кваліфікований медсестринський та санітарний догляд (щоденний, а при потребі – цілодобовий): виконання лікарських призначень (перев’язки, обробка пролежнів, ін’єкції, крапельниці, тощо); щоденний туалет тіла хворого, перестилання ліжка, годування (при потребі – зондове); навчання членів родин елементам догляду за тяжко хворим.

Довідка "Кола": Хоспісна та паліативна допомога вдома – це комплексна допомога хворим з обмеженим прогнозом тривалості життя та членам їх родин. Комплексна допомога надається при захворюваннях: онкологічних, ВІЛ/СНІДу, туберкульозі, серцево-судинних, неврологічних та інших, що обмежують тривалість життя.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter