Рада змінили закон про ліки, що дозволить не переривати лікування

Новини медицини
Юлія Обелець20 жовтня 2014 о 18:071257 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Рада змінили закон про ліки, що дозволить не переривати лікування
Рада ухвалила зміни до закону України "Про лікарські засоби" щодо обігу та державного контролю якості лікарських засобів, ввезених на митну територію України".

Рада змінили закон про ліки, що дозволить не переривати лікуванняРада змінили закон про ліки. Фото vidomosti-ua.com

За прийняття законопроекту 4459а проголосували 230 народних депутатів, – йдеться на Українській правді.

Ініціював прийняття цього закону Кабмін.

Як передбачається, дані зміни дозволять забезпечити безперервний доступ пацієнтів до ліків, зокрема, не допустити переривання схем лікування.

Відповідно до закону, після закінчення строку, протягом якого було дозволено застосування лікарського засобу в Україні, його подальше застосування можливе за умови перереєстрації. Після перереєстрації строк застосування в Україні лікарського засобу не обмежується.

Документ містить також норму, відповідно до якої лікарські засоби, випущені в обіг під час строку, протягом якого лікарський засіб було дозволено до застосування в Україні, можуть застосовуватись в Україні до закінчення їх терміну придатності, визначеного виробником та зазначеного на упаковці

Крім того, законом встановлюється також, що контроль за ввезенням на митну територію України лікарських засобів здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів.

Усі лікарські засоби, що ввозяться на митну територію України з метою їх подальшої реалізації (торгівлі) або використання у виробництві готових лікарських засобів, підлягають державному контролю якості. Порядок здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться на митну територію України, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter