1 серпня оприлюднять списки, хто вступив на бюджет: про нововведення

Освіта
Надія Труш29 липня 2016 о 16:281234 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 1 серпня оприлюднять списки, хто вступив на бюджет: про нововведення
Вже 1 серпня абітурієнти знатимуть, чи змогли вони отримати місце державного замовлення.

1 серпня будуть відомі списки, хто вступив на бюджет1 серпня будуть відомі списки, хто вступив на бюджет. Фото dukhovnist.in.ua

Окрім сайту vstup.info, що вже давно є партнером Міносвіти, інформацію про рекомендованих до зарахування на бюджетні місця до 12 години дня 1 серпня повинні оприлюднити університети. Також інформація про зарахування абітурієнта з’явиться в його особистому кабінеті, через який вступник подавав заяву, пише спеціалізоване освітнє видання.

З 28 липня по 1 серпня – до оприлюднення результатів – електронна система аналізуватиме дані вступників за алгоритмом автоматичного розподілу.

Також цьогорічне нововведення - принцип «місце йде за абітурієнтом» - дозволяє на 25% збільшити кількість бюджетних місць для університетів.

Введення такої системи дасть можливість відійти від практики ручного розподілу, коли Міністерство саме розподіляє місця державного замовлення.

До 18 години 5 серпня абітурієнти, які отримали статус «рекомендований до зарахування на навчання за бюджетні кошти», тобто місце держзамовлення, повинні привезти оригінали документів (відповідно до переліку, встановленого ВНЗ) в приймальну комісію.

6 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на бюджетні місця. Абітурієнти, які не отримали місце держзамовлення, до 10 серпня можуть написати заяву на вступ на контракт.

До теми: Агентство з якості вищої освіти запрацює восени

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter