Агентство з якості вищої освіти запрацює восени

Освіта
Надія Труш28 липня 2016 о 14:21945 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Агентство з якості вищої освіти запрацює восени
27 липня Кабмін врегулював необхідні питання, пов’язані з початком роботи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти – вніс зміни до статуту, затвердив персональний склад, визначив граничну чисельність та штатний розпис.

Агентство з якості вищої освіти запрацює восениАгентство з якості вищої освіти запрацює восени. Фото dukhovnist.in.ua

– Нам дуже важливо запустити роботу якнайшвидше, тому що саме
цей незалежний орган є вкрай важливим для реформування вищої освіти України. Прийняті постанови дозволять розпочати роботу Нацагентства вже цієї осені – пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, пише спеціалізоване освітнє видання.

Відповідно до закону «Про вищу освіту», агенство мало розпочати свою діяльність у вересні 2015 року. Однак, за результатами виборів до складу Національного агентства потрапили особи, що підпадають під дію Закону «Про очищення влади».

– Відповідно до закону було обрано 25 членів Нацагентства. Однак, за цей час було прийнято зміни до закону «Про вищу освіту», який передбачив, що до складу агенства не можуть входити особи, які підпадають під дію частин третьої та четвертої Закону України «Про очищення влади». До Нацагенства було обрано 2 людини, які підпадають під цей закон. У зв’язку з цим МОН подає Кабінету міністрів не 25, а 23 особи на затвердження складу нацагенства, – зазначила Лілія Гриневич.

Протягом шести місяців з початку роботи новоствореного апарату Акредитаційна комісія розглядатиме акредитаційні справи та прийматиме рішення про видачу сертифікатів про акредитацію. Таке рішення ухвалили для того, щоб дати Нацагенству повноцінно розпочати роботу та плавно перебрати на себе усі необхідні повноваження.

Як відомо, до повноважень агенства входить формування вимог до системи забезпечення якості вищої освіти, розробка положення про акредитацію освітніх програм, проведення ліцензійної експертизи щодо можливості видачі ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти та інше.

До теми: Спростити подачу документів при вступі обіцяють 2017 року

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter