Міносвіти визнаватиме документи про духовну освіту

Освіта
Надія Труш10 вересня 2016 о 16:431113 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Міносвіти визнаватиме документи про духовну освіту
Держава визнаватиме документи духовних закладів про вищу освіту та науковий ступінь.

Міносвіти визнаватиме документи про духовну освітуМіносвіти визнаватиме документи про духовну освіту. Фото rozvitoksela.org

8 вересня в Міністерстві освіти і науки відбулось перше засідання Комісії з державного визнання документів про наукові ступені та вчені звання про вищу духовну освіту. Про це повідомляє спеціалізоване освітнє видання.

Директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування, який призначений головою комісії, Андрій Шевцов підкреслив важливість початку роботи комісії.

За його словами, це важливий крок до демократизації системи освіти, що демонструє дружню співпрацю держави, суспільства та різних конфесій.

– Створюється прецедент, в якому враховано європейський досвід – рівність всіх конфесій, адже до складу комісії увійшли представники всіх церков та релігійних організацій, – сказав Шевцов.

Він також нагадав, що на підставі пропозицій від релігійних центрів, які представлені у Громадській раді з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при МОН, а також навчальних закладів, що здійснюють підготовку за напрямком богослов’я, Міністерство освіти і науки створило дві комісії. Перша - розглядатиме питання визнання дипломів про вищу освіту – бакалаврів і магістрів, а на другу покладено завдання визнання документів про наукові ступені та вчені звання.

Заступник голови Комісії Юрій Решетніков зазначив, що визнання документів духовних вищих навчальних закладів стало можливим, коли духовна освіта і наука вийшли на рівень пізнавальної та світської освіти та науки. Документи духовних закладів про вищу освіту та науковий ступінь визнаються державою завдяки прийнятому Закону України «Про вищу освіту».

До теми: Відтепер всі шкільні підручники можна знайти в інтернеті

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter