На Святі першокласників у Полтаві дарували подарунки в агітаційних пакетах (фото, відео)

Освіта
Юлія Обелець26 серпня 2015 о 19:0433205 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Святі першокласників у Полтаві дарували подарунки в агітаційних пакетах  (фото, відео)
26 серпня в обласному центрі провели перше цьогорічне Свято першокласників. Дітей, їхніх батьків та вчителів зібрали в палаці-дозвілля «Листопад».

Фото Ольги Матвієнко та Юлії Обелець

На Святі першокласників у Полтаві дарували подарунки в агітаційних пакетах (фото, відео)

Дійство розпочалось вчасно, о 14-й годині. Тільки-но міський голова Полтави
Олександр Мамай зайшов до залу, присутні гучно заплескали в долоні. Розпочали свято з короткої вистави про Машу та Ведмедя.

На Святі першокласників у Полтаві дарували подарунки в агітаційних пакетах (фото, відео)Вистава про Машу та Ведмедя. Фото Ольги Матвієнко

А потім, як і останні кілька років, показали серію цього мультфільму про Перше вересня. До речі, без українськомовного озвучення.

Малеча дивилася уважно, у декого була помітна посмішка на обличчі. Проте не всі глядачі раді такому мультфільму.

– Я вважаю, можна було підібрати що-небудь більш цікаве і новіше, – говорить Наталія, мама майбутньої учениці полтавської школи №2.
– Я його (про мультик, – автор) бачила вже мільйон разів, – доповнює маму цьогорічна першокласниця Дана.

До слова, серед суспільства вже давно точаться дискусії щодо мультику «Маша і Ведмідь». Деякі психологи запевняють, персонаж Маша негативно впливає на дітей, показуючи поганий приклад поведінки. Проте міський голова думає інакше:

– Те, що якісь психологи там кажуть… Думаю, коли готували цей мультфільм і запускали в прокат, там, мабуть, працювали досвідченіші психологи. Якщо діти й батьки дивляться його з задоволенням, то він погано впливати не може, – додав Олександр Федорович.
– Вважаю, що, дійсно, Маша знущається над Ведмедем. Діти, поки маленькі, регочуть із цього, але з часом, на прикладі свого старшого сина, можу сказати, вони самі починають розуміти, що це неправильно, – аргументує Оксана, мама учнів школи №10.

Після показу стрічки на сцену вийшов один із місцевих дитячих хореографічних колективів. Музичний супровід – пісня Наталії Корольової «Маленькая страна». Згодом із присутніми в залі дітьми гралися герої мультфільму про Фунтика. А Мальвіна, Буратіно й інші персонажі «Золотого ключика» вчили малюків рахувати.

На Святі першокласників у Полтаві дарували подарунки в агітаційних пакетах (фото, відео)Персонажі книги про Буратіно. Фото Юлії Обелець

Звісно, дали слово й очільнику Полтави. Уже традиційно Олександр Мамай під час промови озвучив деякі свої біографічні дані:

– Я сьогодні один із тих, хто вас розуміє, – звернувся Олександр Федорович, до присутніх у залі батьків. – Маючи вже 4 дітей та 4 онуків за плечима, мабуть, розумію, хто такі діти. Ми розуміємо, що майбутнє нашого міста й країни будуватимуть саме вони. Прекрасно розуміємо, що ті борги, які існують в нашій країні, також віддаватимуть наші діти. Ми повинні зробити все, аби їхнє дитинство пройшло на вищому рівні, адже попереду в них дужі важкі роки життя.

Учителям міський голова побажав зі сцени терпіння та мудрості.

Концертна програма тривала менше години. Дехто з батьків скаржиться на гучний звук:

– Звук був занадто гучний періодично, для дітей – тим паче, – зауважив Андрій, тато майбутньої першокласниці гімназії №31.

На завершення зі стелі глядацької зали спускали повітряні кульки блакитного та жовтого кольорів, але з написами політичної сили, яку на білбордах міста й області презентує сам Олександр Мамай.

Кожен клас, запрошений цього дня на свято, по черзі фотографувався з представниками міської влади. Очільник Полтави веселив дітей, аби ті посміхались. Для цього просив вигукнути їх слова «сир» та «ковбаса».На Святі першокласників у Полтаві дарували подарунки в агітаційних пакетах (фото, відео)

Доки одні фотографувалися, іншим майбутнім першокласникам вручили анонсовані подарунки від міської влади. Цього разу презенти помістили в два пакети, знову ж таки з політичною символікою.

Рюкзаки, які раніше дарували першачкам, цього року вирішили не купувати. Міський голова пояснює це тим, що така річ дуже індивідуальна.

– Ми довго думали і прийшли до рішення, що рюкзак кожна родина придбає самостійно, – говорить Олександр Мамай. – Адже одна дитина – великого зросту, інша – невеличка. Хтось захоче рожевий, а хтось блакитний. Тому ми вирішили на цю суму (200 гривень, – авт.) забезпечити канцтоварами, які потрібні учням.

З опитаних журналістом батьків, більшість розділяє думку очільника Полтави. Запевняють, що ліпше самі придбають такий рюкзак, який буде до душі їхньому чаду. І лише одиниці твердять, щоб було б непогано, адже і так, збираючи дитину в школу, доводиться спустошувати «сімейний гаманець».

Про «начинку» в пакетах

На Святі першокласників у Полтаві дарували подарунки в агітаційних пакетах (фото, відео)

В одному пакеті – м’яка іграшка, у іншому – канцтовари. Оглянувши подарунки, батьки діляться враженнями:

– Могли дати звичайні дитячі пакетики, без символіки. Подарунки непогані, але все одно їх (про канцтовари, – автор) не вистачить, доведеться докуповувати, – розповідає Катерина, мама Артура, майбутнього першокласника школи №2.
– Те, що проводять свято для дітей, має свої плюси. Але не хотілось, щоб це було лише від виборів до виборів, а щоб постійно, – зауважує Галина, мама майбутньої учениці цього ж освітнього закладу.
– А нам дуже сподобалось і свято, і подарунки. Особливо корова (про іграшку, – авт.), – твердить Світлана, мама Марії, яка піде цієї осені до школи №10.

На подарунки близько 3300 цьогорічних першокласників Полтави витратили понад 660 тисяч гривень. Попередньо в прес-службі міськради повідомляли, що придбали канцтовари на кошти з міського бюджету.

Свято першокласників проводитимуть до 31 серпня включно.

Самі "першачки" розповіли журналістам "Кола" для чого йдуть до школи вже цієї осені:

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter