Наукові установи зможуть заробляти на рекламі та консультаціях

Освіта
Надія Труш28 червня 2016 о 13:011041 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Наукові установи зможуть заробляти на рекламі та консультаціях
Наукові установи зможуть надавати платні послуги.

Наукові установи зможуть заробляти на рекламі та консультаціяхНаукові установи зможуть заробляти на рекламі та консультаціях. Фото zdr.knu.ua

Відтепер бюджетні наукові установи зможуть надавати ширше коло
платних послуг і додатково поповнювати власний бюджет. Відповідна постанова «Про внесення змін до переліку платних послуг, які можуть надаватися бюджетними науковими установами» ухвалена Кабінетом Міністрів. Про це йдеться на спеціалізованому освітньому порталі.

Зокрема, відтепер наукові установи зможуть надавати платні консультації з питань освіти, реклами, дизайну тощо, а також надавати послуги з використанням фондів бібліотек, музеїв та інших матеріальних цінностей, якими володіє установа.

За словами заступника міністра освіти і науки Романа Греби, ухвалене урядом рішення допоможе збільшити фінансові надходження до цих установ, фінансування яких зараз знаходиться на вкрай низькому рівні.

У Міністерстві освіти також виразили сподівання, що це допоможе залучити додаткові позабюджетні кошти для науково-технічних розробок, а також сприятиме комерціалізації науки в Україні.

До теми: Вступ 2016 року: вісім основних змін для майбутніх студентів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter