Під скорочення попадуть 100 тисяч вчителів

Освіта
Ольга Правденко15 грудня 2014 о 11:082853 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під скорочення попадуть 100 тисяч вчителів
Про це заявили у ЦК Профспілки працівників освіти і науки України заявляють, що протягом 2015-2016 років 100 тисяч вчителів скоротять. Також під скорочення потраплять, вихователі,викладачі, інші працівники освіти.

Освітянська профспілка заявляє, що під скорочення попадуть 100 тисяч вчителів

У ЦК Профспілки працівників освіти і науки України кажуть, що ініціативи Міністерства фінансів щодо збільшення норми навчального навантаження, наповнюваності класів, закриття шкіл в сільській місцевості призведуть до звільнення близько 100 тисяч учителів впродовж 2015 - 2016 років, а також скорочення значної кількості вихователів, викладачів, інших працівників освіти, – пише osvita.uа.

Про це йдеться у листі Профспілки працівників освіти і науки України до президента Петра Порошенка, у зв’язку із пропозиціями Міністерства фінансів, якими передбачається внесення змін до законів України, указів президента, рішень уряду, а також до Конституції України.

Також у освітянській профспілці висловили протест проти зменшення
заробітної плати педагогічних та науково-педагогічних працівників, скасування надбавок за вислугу років, доплат за виконання обов’язкових видів педагогічної роботи, наукові ступені та вчені звання, виплати стипендій аспірантам, докторантам, а також проти непослідовних дій стосовно щойно прийнятого закону "Про вищу освіту".

Також у ЦК Профспілки працівників освіти і науки висловили обурення
проти намірів підвищити пенсійний вік до 65 років, збільшити страховий стаж, зокрема для призначення пенсій за вислугу років педпрацівникам, знизити розмір пенсій, змінити порядок індексації доходів громадян, скасувати норми про відрахування коштів на оздоровлення, на охорону праці, звузити права територіальних громад приймати рішення про реорганізацію та ліквідацію загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів тощо.

Читайте також: Сітками із усіх шкіл Полтави можна було б накрити 40 БТР.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter