Полтавським студентам розповіли, як боротися із порушеннями у вишах

Освіта
Ольга Матвієнко24 січня 2016 о 10:171283 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавським студентам розповіли, як боротися із порушеннями у вишах
Заяви про порушення збирають на новому онлайн-сервісі Profrights.

Полтавським студентам розповіли, як боротися із порушеннями у вишахНа сайті profrights.org зареєтрували 340 порушень у вишах по всій Україні, 5 – у Полтавській області

Profrights – новий онлайн-сервіс, який збирає в інтернеті анонімні заяви про порушення в університетах. Нова розробка незалежного аналітичного центру CEDOS покликана допомогти виявляти та усувати порушення у вищих навчальних закладах.

Кожен, хто зіткнувся з випадками хабарництва та іншими порушеннями у виші, може зайти на сайт profrights.org та повідомити про це на правах анонімності. Єдині дані про себе, які має повідомити користувач – це e-mail – для того, щоб аналітики центру могли зв’язатися з ним для уточнення інформації. Аналітики CEDOS перевіряють кожне повідомлення на достовірність і встановлюють, чи є надана інформація порушенням законодавства.

До теми: В Україні створять перелік освітніх сайтів

Головна цінність даного ресурсу, за словами розробників, полягає у підвищенні поінформованості суспільства про зловживання в тому чи іншому виші та створенні репутаційного тиску на навчальні заклади.

Детальніше про те, навіщо був створений сервіс Profrights і чим він буде корисний студентам і викладачам, ГромадськомуТБ.Полтава розповіли виконавчий директор CEDOS Єгор Стадний і аналітик Андрій Солодько.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter