В Україні хочуть створити Центр «Антиплагіат»

Освіта
Надія Труш30 червня 2016 о 17:40925 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні хочуть створити Центр «Антиплагіат»
Держави збирається боротися із випадками недоброчесності під час написання та захисту дисертаційних досліджень, зокрема текстові запозичення (плагіат), а також наявність «псевдонаукових досліджень».

В Україні хочуть створити Центр «Антиплагіат»В Україні хочуть створити Центр «Антиплагіат». Фото library.kubg.edu.ua

У Міністерстві освіти і науки відбулась робоча нарада з головами експертних рад з питань проведення експертизи дисертаційних робіт МОН України. Про це повідомляє прес-служба відомства, пише спеціалізоване освітнє видання.

Експерти розглянули питання недоброчесності під час написання та захисту дисертаційних досліджень, зокрема текстові запозичення (плагіат), а також наявність «псевдонаукових досліджень». За підсумками наради вирішили створити національний науково-експертний центр «Антиплагіат». Восени заплановане проведення Всеукраїнської теоретико-практичної конференції з питань наукової творчості та питань захисту дисертацій в різних галузях наук.

Також планується, що експертні ради мають надати пропозиції до проекту Порядку присудження наукових ступенів та позбавлення наукового ступеня і скасування рішень спеціалізованих рад у випадку виявлення текстових запозичень, використання ідей, наукових результатів і матеріалів інших авторів без посилання на джерело.

Кожна експертна рада надасть пропозиції до формування списку рекомендованих МОН наукометричних баз даних, до яких включаються рецензовані фахові видання з урахуванням специфіки різних галузей наук.

До теми: Наукові установи зможуть заробляти на рекламі та консультаціях

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter