Голова Полтавської ОДА розповів про вигоду від угоди з ЄС для області

Політика
Ольга Матвієнко23 вересня 2014 о 15:271379 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Голова Полтавської ОДА розповів про вигоду від угоди з ЄС для області
​Завдяки угоді з ЄС полтавські виробники отримують доступ до нових ринків.

Голова Полтавської ОДА розповів про вигоду від угоди з ЄС для областіВіктор Бугайчук. Фото зі сторінки Полтавської облдержадміністрації

Віктор Бугайчук розповів, що Полтавщина може виграти від ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. Нагадаємо, що на державному рівні Угоду ратифікували 16 вересня.

– Підписання, ратифікація і впровадження угоди про асоціацію з ЄС відкриває перед Полтавщиною значні перспективи, – вважає Віктор Бугайчук. – Підприємства регіону завдяки скасуванню експортних мит отримають доступ до нових ринків і можуть диверсифікувати збут. Це особливо актуально в умовах війни з Росією і невмотивованих обмежень на імпорт української продукції, що відчувають і деякі полтавські підприємства.

Вигідною може стати угода про Асоціацію, зокрема, для підприємств агропромислового комплексу, які отримають переваги за рахунок експорту зернових. Полтавська область, як лідер країни з вирощування зернових, теж претендуватиме на частку прибутків від нарощування експорту української продукції до європейських країн. Тим більше, що цього року прогнозують гарний врожай.

Читайте також: Що дасть підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter