Хакери виклали контакти нардепів у мережі – Костянтин Іщейкін розповів про своє ставлення до цього

Політика
Ольга Правденко18 травня 2016 о 17:2130072 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Хакери виклали контакти нардепів у мережі – Костянтин Іщейкін розповів про своє ставлення до цього
Нардеп Костянтин Іщейкін розповів чи часто йому телефонують виборці та як він ставиться до процесу децентралізації на Полтавщині.

Хакери виклали контакти нардепів у мережі – Костянтин Іщейкін розповів про своє ставлення до цьогоКостянитин Іщейкін вважає, що політикам немає чого приховувати

Днями на сайті «Волинського інформаційного порталу» була опублікована база даних з іменами та контактами народних депутатів України. Зі 130 нардепів, у цьому списку є й імена депутатів з Полтавщини – Костянтина Іщейкіна та екс-нардепа, а нині Міністра аграрної політики Тараса Кутового.

Журналіст перевірила чи дійсні ці номери телефонів. Із третього разу вдалося додзвонитися до нардепа Іщейкіна, а от Тарас Кутовий – поза зоною досяжності. Втім, спробуємо з ним зв’язатися ще раз.

Костянтин Євгенович взяв слухавку, якраз під час засідання Верховної Ради. Тому одразу перепросив, що довго говорити не зможе:

– А потім мене покажуть по телевізору із телефоном під час засідання, пожартував.

На питання як він ставиться до того, що тепер його номер став відомими на всю країну, Іщейкін відповів:

– Абсолютно нормально до цього ставлюся. Я вважаю, що політик – це публічна особа, йому немає що приховувати, тому даю свій телефон всі своїм виборцям і не бачу в цьому проблеми. Інше питання, що бувають різні люди і не завжди розуміють графік, навантаження. Здебільшого маю спілкування з абсолютно коректними і нормальними людьми.

Нардеп розповів, з якими питаннями найчастіше до нього звертаються виборці.

– Різні бувають: починаючи від того, щоб підтримати чи ні якийсь законопроект зі своїми коментарями з цього приводу, закінчуючи особистими питаннями. Звісно, дуже багато проблем по округу. Розповідають і про медичне обслуговування, і про проблеми в школі, і про яму на дорозі, і про інвестиційні проекти, ну і, звичайно, не без того, що хтось хворіє, комусь потрібна допомога і так далі, – розповів Костянтин Євгенович.

Також журналіст запитала чи задоволений він, як один із нардепів, котрий голосував за закони, що стосуються децентралізації, впровадженням реформи на Полтавщині.

– Ні, не задоволений. Є питання і до темпів децентралізації, і до її впровадження. Для мене децентралізація – це в першу чергу фінансова самостійність громади і, звичайно, я підкреслюю в цьому, що головне в цьому – це добровільне об’єднання. І, звичайно, має бути економічна обґрунтованість об’єднання, – розповів Іщейкін.

– В Полтавській області 14 об’єднаних громад. Ви були хоча б в одній з них?

– Звичайно. Я стояв у витоків дискусії об’єднання громади у Великобагачанському районі (Білоцерківської ОТГ, першої в Полтавській області, – прим. авт.), коли були аргументи проти ( її створення) і нерозуміння, як функціонуватиме районна рада, апарат й інше. І аргументи великого господарства на території громади, яке платить мільйони гривень податку в бюджет. І тут громада прийняла зважене рішення, вирішивши, що розвиток можливий там де є вектор на розбудову, відсутнє приховування податків. Ні для кого не секрет, що є підприємства, які давно впроваджують передові технології, а є такі, які й досі дають зарплату у конвертах, – каже народний депутат.

Читайте також: Децентралізація – два роки потому, або Хто виграв від реформи

Дати більш ґрунтовні відповіді на ці та інші питання Костянтин Іщейкін пообіцяв найближчим часом. Тож уже незабаром шукайте на сайті «Кола» розмову з нардепом.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter