Із духовим оркестром, парадом техніки та київським гостем – у Семенівці відсвяткували обжинки

Політика
Наталія Сіробаб8 серпня 2016 о 16:281840 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Із духовим оркестром, парадом техніки та київським гостем – у Семенівці відсвяткували обжинки
Минулої п’ятниці аграрії Семенівського району з розмахом відзначили свято останнього снопа. Найкращих хліборобів та мешканців селища привітали лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик, а також представники місцевої та обласної влади.

Із духовим оркестром, парадом техніки та київським гостем – у Семенівці відсвяткували обжинкиМинулої п’ятниці Семенівка відзначила свято останнього снопа

У рамках свого візиту на Полтавщину Віталій Скоцик відвідав Семенівський НВК №2, де разом із депутатами Полтавської обласної ради, членами Аграрної партії Віктором Скочком та Володимиром Куцоволом дав прес-конференцію.

На Полтавщині Аграрна партія доволі потужно представлена в обласній раді, фракціями – у районних. Тому відіграє суттєву роль у місцевому самоврядуванні, зокрема й Семенівського району.

Із духовим оркестром, парадом техніки та київським гостем – у Семенівці відсвяткували обжинкиВолодимир Куцовол, Віталій Скоцик та Володимир Скочко

– Минулого тижня обласна рада за ініціативою Аграрної партії проголосувала за Програму підтримки малих та середніх підприємств на території Полтавської області, яка вже цьогоріч має виділити 11,4 мільйона гривень на підтримку невеликих аграрних підприємств, – розповів Віталій Скоцик представникам обласних та місцевих ЗМІ. – Наступний етап – це розробка програми підтримки фермерства на Полтавщині та осіб, які хочуть займатися органічним землеробством. Відповідно до цієї ініціативи, кошти, які витрачають підприємці на сертифікацію, мають компенсувати з обласного бюджету.

Із духовим оркестром, парадом техніки та київським гостем – у Семенівці відсвяткували обжинкиЛідер Аграрної партії Віталій Скоцик із селищним головою Семенівки Людмилою Милашевич

Нещодавно Аграрна партія підготувала відкритий лист Президенту України, Голові Верховної Ради та Прем’єр-міністру України щодо системи оподаткування на цей та наступний рік.

Зокрема, Віталій Євстафійович повідомив, що цього дня зранку на спільному робочому засіданні аграрії та представники уряду досягнули певних домовленостей щодо збереження спеціального режиму ПДВ на 2017 рік для тваринництва, виноградарства, цукрової та інших галузей, що не стосуються рослинництва.

– Але я не вірю в результати переговорного процесу, доки вони не будуть затверджені Верховною Радою, доки їх не узаконять у Податковому кодексі та доки вони не ляжуть у бюджетну резолюцію, – сказав Віталій Скоцик. – Переговори є – і це добре, але аграрії не дадуть водити себе за носа, як це було минулого року.

На початку вересня аграрії планують провести загальнонаціональний форум у столиці, де вирішиться питання проведення масштабного страйку, якщо уряд не врахує тих пропозицій та зауважень, які є сьогодні в профільних асоціаціях.

Партія, у разі розпуску парламенту, готова йти на вибори як цієї осені, так і навесні 2017-го.

Політична сила виступає також проти зняття мораторію на продаж землі 2017 року. На думку Віталія Євстафійовича, треба провести загальнонаціональний референдум, на якому народ проголосує, як краще слід розпорядитися загальнонаціональною власністю.

Нещодавно під тиском аграріїв прийняли законопроект у першому читанні, за яким право розпоряджатися землями поза межами населених пунктів перейшло від Геокадастру до місцевих громад.

– Сьогодні і фракція в обласній раді, і аграрна комісія досягли домовленостей, що будь-який гектар землі видаватимуть за погодженням сільської ради, – розповів під час конференції депутат обласної ради, керівник ТОВ «Агріс» Володимир Куцовол. – Але основний крок все-таки – це остаточне прийняття закону.

Саме ж свято обжинків на площі біля Семенівської райдержадміністрації виконанням пісні відкрила селищний голова Людмила Милашевич. Хороший настрій семенівцям, які прийшли відсвяткувати з хліборобами знаменну подію та ховалися під час урочистостей від палючого сонця під парасолями, подарував духовий оркестр «Квітограй».

Із духовим оркестром, парадом техніки та київським гостем – у Семенівці відсвяткували обжинки

Зі сцени подякував хліборобам за їхню нелегку працю благочинний Семенівського району УПЦ архімандрит Олексій. Разом із ним на сцені були представники усіх основних церковних конфесій, які представлені в районі.

Із привітальним словом звернувся до семенівців організатор свята Володимир Куцовол. Він побажав жителям селища добробуту в родинах та здоров’я й вручив грошові премії працівникам товариства «Агріс», учасникам цьогорічних жнив.

Хліборобів зі сцени цього дня вітали голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, керівництво району, голова Аграрної партії України Віталій Скоцик.

Із духовим оркестром, парадом техніки та київським гостем – у Семенівці відсвяткували обжинки

Віталію Скоцику, Володимиру Куцоволу, Олександру Біленькому надали право обмолотити останній сніп.

Після цього для гостей свята провели парад сільськогосподарської техніки. А наостанок жителів та гостей порадували своїми виступами місцеві колективи художньої самодіяльності та заслужені артисти України Дмитро та Назарій Яремчуки.

Із духовим оркестром, парадом техніки та київським гостем – у Семенівці відсвяткували обжинки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®