ОЛЕГ КОРОБОВ: "ГРОМАДАМ – ШИРОКІ ПОВНОВАЖЕННЯ І СПРАВЕДЛИВИЙ РОЗПОДІЛ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ"

Політика
31 липня 2014 о 09:281048 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ОЛЕГ КОРОБОВ: "ГРОМАДАМ – ШИРОКІ ПОВНОВАЖЕННЯ І СПРАВЕДЛИВИЙ РОЗПОДІЛ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ"
​Сьогодні між державою та громадянами утворилася прірва, подолати яку можна за умови кардинального перегляду застарілих принципів у їхніх стосунках.

ОЛЕГ КОРОБОВ: Наголошує представник Команди Розвитку в Полтавській області Олег Коробов.

- Проблема наболіла, проблема порушена суспільством, причому порушена радикально. Але, на жаль, урядом Арсенія Яценюка політика децентралізації фактично провалена. Далі красивих обіцянок справа не пішла, навпаки, на регіони перекладено нові фінансові навантаження, пов'язані з мобілізацією, – говорить Коробов.

.Партія розвитку України переконана: час конкретних змін давно настав. В інтересах збереження, зміцнення і розквіту української держави центральна влада повинна відмовитися від усталеної практики ігнорування потреб територіальних громад.

Децентралізація – вагомий крок на шляху до посилення країни, крок до її справжньої, а не декларованої єдності.

– Ідея унітарності отримає нове звучання, коли регіони держави об'єднуватимуть не проблеми, а досягнення, – переконаний Коробов.

Звичайно, цей процес розпочнеться після ретельного аналізу ситуації, вивчення світового досвіду, зважування всіх "за" і "проти". Адміністративно-територіальна реформа можлива лише за вичерпного розуміння людьми всіх переваг, які вона, безумовно, принесе. А задля цього необхідний діалог між владою та громадянами:

– Кожен з нас має відчути себе відповідальним за долю свого рідного краю, - зазначає Олег Коробов. - Віднайшовши платформу, на якій сформуються дієздатні територіальні громади, закладемо підвалини успішної роботи місцевого самоврядування.

Перша передумова успіху – чітке розмежування повноважень з наступним закріпленням у законодавстві. Між центральною та місцевою владами нарешті запанує взаєморозуміння і взаємопідтримка, встановиться баланс інтересів.

Друга передумова – наявність у органів місцевого самоврядування фінансових важелів, за допомогою яких вони реалізуватимуть делеговані повноваження. Громада, внаслідок докорінної зміни бюджетної політики, отримає право залишати собі стільки коштів, скільки необхідно для вирішення актуальних проблем.

Визначення пріоритетів у діяльності самоврядних інституцій відбуватиметься за участі всіх членів громади. Саме на врахуванні думок людей в рамках місцевих плебісцитів буде розбудовуватися конкретне село, місто, район, область.

– Людина і її потреби – ось кінцева мета перетворень, – стверджує Олег Коробов. - Партія розвитку України вважає, що жодна децентралізація не матиме успіху без максимального спрощення бюрократичних процедур. Корінь цього зла, з яким українець зустрічається, починаючи від реєстрації народження, – теж у надмірній централізації. Ми – за впровадження електронних технологій адміністрування, спрощення численних і зайвих дозвільних процедур.

Партія розвитку України ставить за мету забезпечити право кожного громадянина формувати владу, впливати на неї і - головне - бути владою самому.

Партія розвитку України

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®