Турчинов просить миротворців ООН допомогти боротися з терористами в Україні

Політика
15 квітня 2014 о 06:002287 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Турчинов просить миротворців ООН допомогти боротися з терористами в Україні
Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на Сході нашої держави.

Турчинов просить миротворців ООН допомогти боротися з терористами в УкраїніФото з сайту ТСН

Про це сказав Голова Верховної Ради України, в. о. Президента України Олександр Турчинов у ході телефонної розмови з Генеральним Секретарем ООН Пан Гі Муном.

Як повідомляє прес-служба глави держави, під час розмови сторони обговорили ситуацію, що склалася на Сході України.

За словами Турчинова, ситуація на Сході України, зокрема, в Донецькій та Луганській областях, повністю повторює той сценарій, який розігрувався Російською Федерацією в Криму.

– Російська Федерація надсилає на Схід нашої країни спеціальні підрозділи, які захоплюють зі зброєю адміністративні приміщення та своїми діями ставлять під загрозу життя сотень тисяч наших громадян», - сказав він, пояснивши, що ситуація різниться від тієї, що була в Криму, «тому що більшість населення не бажає підтримувати сепаратистів».

Керівник Парламенту повідомив, що зараз розпочалася великомасштабна антитерористична операція, для того щоб захистити цивільне населення нашої країни.

– Українські громадяни просять владу захистити їх від тероризму та озброєних злочинців. Ми не можемо залишити наших громадян наодинці з озброєними терористами, які погрожують їх життю та здоров'ю та намагаються розірвати країну на шматки, - сказав він.

Разом з тим, О.Турчинов наголосив, що влада вживає заходів, «які повинні стабілізувати ситуацію в регіоні».

Зокрема, мова йде про реформування законодавства в частині децентралізації влади.

– Йдеться про суттєве розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів влади місцевими радами, розширення матеріальної та фінансової самостійності регіонів, - зазначив керівник Парламенту.

Він наголосив, що влада готова співпрацювати з представниками громадськості з усіх регіонів України для того, щоб з усіма налагодити конструктивний діалог, «але тероризму та російській агресії ми будемо протистояти».

Крім того, аби світова спільнота засвідчила правомірність дій українських правоохоронців та військових в ході антитерористичної операції, О.Турчинов запропонував Пан Гі Муну провести спільну операцію з миротворчими силами ООН.

– Ми не заперечуємо і вітаємо, якщо за вашою допомогою буде проведена спільна антитерористична операція на Сході. Тоді фахівці та спостерігачі самі зможуть засвідчити легітимність та правомірність наших дій, - наголосив він.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter