У МЗС пояснили, нащо відстрочили Угоду про асоціацію з ЄС

Політика
Юлія Обелець13 вересня 2014 о 12:263104 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У МЗС пояснили, нащо відстрочили Угоду про асоціацію з ЄС
В МЗС України заявили, що домовленості щодо Угоди про асоціацію знімають гіпотетичні занепокоєння Росії.

У МЗС пояснили, нащо відстрочили Угоду про асоціацію з ЄСУ МЗС пояснили, нащо відстрочили Угоду про асоціацію з ЄС. Фото http tsn.ua

Європейський Союз погодився продовжити дію режиму автономних торговельних преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року. Цей крок сторони ЄС є безпрецедентним жестом підтримки та солідарності з Україною, - пише Українська правда.

На думку МЗС, це дасть можливість Україні повною мірою скористатися перевагами зони вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію.

– Наші товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС та отримають додатковий час для пристосування до умов посиленої конкуренції в рамках ЗВТ Україна-ЄС, - зазначають у відомстві.

При цьому Україні, як наголошується в заяві, вдасться зберегти баланс між реалізацією положень ЗВТ з ЄС і продовженням дії режиму вільної торгівлі з Росією в рамках Угоди про вільну торгівлю СНД.

– Домовленості знімають навіть гіпотетичні занепокоєння російської сторони, пов'язані з імплементацією Угоди. Україна та ЄС погодилися також продовжити консультації з Російською Федерацією з питань торгівлі, - заявили в МЗС.

При цьому у відомстві запевнили, що як і планувалося, Україна та ЄС синхронно ратифікують Угоду про асоціацію 16 вересня, а текст Угоди про асоціацію не зазнає жодних змін.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter